Bebisarna i centrum under barnlördagen

Smaka på färg och klappa på konstverk. När bebisar står i centrum blir kulturupplevelserna lite annorlunda.

ANNONS
|

Fregatten öppnade dörrarna för barnfamiljerna under lördagen med de allra minsta i centrum. Det blev både konstutställning där bebisarna fick känna på konstverken (tuftade mattor uppsatta på väggen), målarverkstad där färgen var ätbar och teaterföreställningen Ah, hello B bebis.

– Det är kul att kunna satsa på bebisar, en speciell målgrupp, säger Petter Kauttmann, kultursamordnare för barn och unga i Stenungsund.

Det var härligt kladdigt när bebisarna kom igång med målarfärgen. Alexandros, åtta månader, satt med några andra nyvunna bebiskompisar och såg sig storögt omkring. Han hade just gått loss med målarburkarna och hade färg från topp till tå. Föräldrarna verkade lika förtjusta som de små.

ANNONS

– Det är roligt men vi får ta bort lite färg från fingrarna. Hon är än så länge bara van vid mammas mat, säger pappa Vasilis och torkar händerna på Melina.

Ute i foajén satt åttaåriga Salma och målade i flera timmar. Alla var välkomna till dagen, även de äldre barnen.

– Vanligtvis följer bebisarna med sina äldre syskon på aktiviteter så det är roligt att kunna vända på det, säger Petter Kauttmann.

I början var det lite trögt men sedan strömmade det in fler barn och vuxna.

– Det verkar väldigt uppskattat. Målgruppen är inte så lätt, vi har en kort period att jobba med dem. Sedan får vi vända oss till nya bebisar, säger Petter Kauttmann..

ANNONS