Brand i sommarstuga

Under eftermiddagen började det brinna i en sommarstuga vid Håltesjön, Spekeröd. Räddningstjänsten var på plats med sex enheter.

ANNONS
|

Larmet kom in vid halv 17-tiden och handlar om en sommarstuga i Spekeröd som börjat brinna. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med sex enheter från två stationer, Stenungsund och Kode.

– Vi rökdyker för att se om det är någon i stugan, samtidigt som vi påbörjat släckningsarbete, sade inre befäl vid räddningstjänsten.

– Stugan är inte övertänd.

En timme efter larmet kom hade räddningstjänsten fått släckt det man kallar för initialbranden. Man jobbar fortsatt med att få släckt branden i konstruktionen.

– Det vi slogs med var en brand i konstruktionen där det brann mellan våningar, eller i golvet om man så vill. Vi behövde bryta upp en begränsad del av golvet.

ANNONS

Man var kvar på platsen till strax efter klockan 19.

Polis och ambulans larmades även de till platsen, men ingen person var hemma eller på plats i sommarstugan.

På torsdagsmorgonen kunde polisen berätta att det var en elcentral i stugan som orsakat branden. Stugan kunde räddas men har fått både rök och brandskador.

– Räddningstjänsten fick bryta upp en dörr så de kunde släcka. Ägaren är informerad, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

ANNONS