Här är veckans toppnyheter 21 till 27 november

ALS-sjuka Helénes livsvilja, Jennies nya syn på livet och en butik med åldersgräns. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Heléne vågar leva fullt ut – tills kroppen inte orkar

– Jag kan inte hjälpa att jag blivit sjuk, men jag kan göra det bästa av livet.

Det säger Heléne Olsson, Henån, som för tolv år sedan fick diagnosen ALS. I dag är hon förlamad från halsen och ner, men har en livsvilja som är få förunnat.

”Man undrar ju varför detta hände just oss”

Jennie Engelmark i Stenungsund är mamma till två hjärtsjuka barn. Hon vet hur det känns att ha suttit i dödens väntrum – flera gånger om.

– Det är då man får perspektiv och ens eget liv sätts på paus, säger hon.

Här måste du vara myndig för att handla

Mindre än två månader efter att den obemannade livsmedelsbutiken i Ucklum slog upp portarna skärps nu reglerna för vem som får komma in och handla. En åldersgräns på 18 år gäller nu för att med hjälp av bank-ID ta sig in i den dygnet runt-öppna butiken. Detta efter upprepade snatterier och stölder.

ANNONS

Laddstolpar till alla – nu kan föreningen prisas

BRF Skogsbrynet i Hallerna. Där har ni en av kandidaterna till att bli ”Årets hållbarhetsförening” i Sverige. Detta för sitt arbete med laddstolpar och energibesparing.

Lisbeth startade hotell – nu vill hon utöka

Floristutbildningen på Munkeröds industriområde var en populär gymnasie- och vuxenutbildning under tre decennier. Men i takt med att ansökningarna blev allt färre tvingades Lisbeth Minborg att tänka om. Räddningen blev att bygga om lokalerna till hotell och nu planerar hon utöka med sex rum till.

ANNONS