Här går havsparaden genom centrum

För tredje året gick barnfamiljer och deltagare från Kulturcentrum väst i Havsparaden som arrangeras i Stenungsund under Västerhavsveckan.
– Kul att alla får vara med, tycker småbarnsmamman Maja Stenberg.

ANNONS
|

På torsdagen hade den årliga Västerhavsveckan fokus på Stenungsund. För tredje gången arrangerades då Havsparaden, som alla är välkomna att vara med i.

– Det har varit jätteuppskattat och i år är det ännu mer av en familjefest, säger Krister Jonasson, Kulturcentrum väst, en av initiativtagarna till paraden.

Vi halvtolv-tiden på torsdagen samlades deltagarna i kulturhusparken för att klä ut sig i olika dräkter med havsanknytning.

Fina kostymer

Många av deltagarna kom från Kulturcentrum väst som delvis sysselsätter personer med funktionsnedsättningar och finansieras av regionen.

– Paraden är till för att skapa ett engagemang för vårt hotade hav. Vi har byggt kostymer av återbruksmaterial, berättar Marie Lindblad, Kulturcentrum väst.

ANNONS

Personalen hjälpte till att sminka alla barn som ville det.

– Det blir mer och mer barn som går med i den här paraden, konstaterar Krister Jonasson.

Plastdrottningen och fisken

Maja Stenberg är glad att hon hittade dit med sina två barn:

– Det är första gången för oss. Kul att alla får vara med. Vi hittade detta i kommunens evenemangskalender på nätet, säger hon.

Bland dräkterna fanns sådant som tidigare använts i regionteaterns uppsättningar, bland annat en stor fisk som bars av flera personer, plastdrottningen och maneter gjorda av paraplyer.

Den festliga paraden gick runt hela Stenungstorg och tillbaka till parken. Där följde sedan ett program med dans och allsång.

LÄS MER:Nu drar Västerhavsveckan i gång: ”Vi måste vara rädda om havet”

LÄS MER:Nu drar Västerhavsveckan i gång: ”Vi måste vara rädda om havet”

LÄS MER:Nu startar Västerhavsveckan

ANNONS