Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Mostphotos

Körde 1,5 mil på E6 – på fel sida

I 120 kilometer i timmen körde mannen på fel sida av E6 från Ödsmål till Ljungskile. Vid flera tillfällen var han nära att krocka med mötande trafik. Själv minns han inte färden.

ANNONS

På en rastplats i Spekeröd hade två män stannat för att sträcka på benen. De var på väg norrut på E6 och när de började åka igen kom de snart ikapp en bil. Men det var något som inte stämde. Då såg de att bilen körde på fel sida, norrut i körfälten på E6 som går söderut.

”Han har inte fattat det, han ligger och blinkar på andra bilar, och tror att det är de som gör fel typ”, säger en av männen i förhör med polisen.

Den andra mannen har berättat hur bilen vinglade på vägen och var nära att krocka med en bil den mötte. Då gick det i ungefär 120 kilometer i timmen enligt vittnena – åt fel håll.

ANNONS

Bilisten svängde av E6 i Ljungskile, via påfarten. Där stannade föraren vid en mack. Polisen åkte dit och kunde gripa en man i 40-årsåldern.

Han döms nu för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen erkände först brotten, men säger sedan i förhör att han inte minns färden över huvud taget. Troligen för att han tagit droger och var påverkad vid tillfället, säger han.

Han döms till skyddstillsyn, då tingsrätten anser att han behöver behandling för sitt missbruk.

ANNONS