Första utställningen utan restriktioner drog folk

När höstutställningen på Nordiska Akvarellmuseet öppnade i helgen var det fortfarande avstånd mellan besökarna.

ANNONS
|

Ingen rusning direkt kanske men utställningen med skisser och målningar av Hilding Linnqvist fick under lördagen besök av lättade konstälskare.

– Det är skönt att kunna slappna av och inte behöva tänka på att hålla avstånd på samma sätt som tidigare, tyckte Annika Nedebrant som åkt från Göteborg med sin man Owe för att se utställningen.

Trots restriktioner under pandemin såg de också den förra utställningen, med verk av den östterikiske konstnären Friedensreich Hundterwasser.

– Det gick bra men jag minns att vi stod länge i kö utomhus och frös. Det är en annan känsla nu, menade Annika Nedebrant.

ANNONS

Elisabet Klingström och Barbro Haldorsson hade också åkt från Göteborg för att se utställningen. De har sett konstutställningar även under pandemin och har tyckt om den upplevelsen också.

– Jag såg en utställning från Moderna museet i Stockholm som gjordes digitalt. Det var bra det också för man fick en guide. Det blir en bra upplevelse, menade Elisabet Klingström.

I Danmark har höstloven startat och familjen Zeuthen valde att tillbringa ledigheten på Tjörn och fick med sig båda barnen på konstrunda.

– Vi var på Pilane tidigare under dagen. Det var också fantastiskt. Väldigt smukt (fint), tyckte Anne Zeuthen.

ANNONS