Mer än en månad har gått sedan Svenhögens match mot IFK Uddevallas andralag där en spelare hos motståndarna spelade under ett annat namn. Inget beslut har tagits och det är oklart om SSK har vunnit division 6 Bohuslän eller inte.
Mer än en månad har gått sedan Svenhögens match mot IFK Uddevallas andralag där en spelare hos motståndarna spelade under ett annat namn. Inget beslut har tagits och det är oklart om SSK har vunnit division 6 Bohuslän eller inte. Bild: Privat

Dennerbrant väntar på fotbollsbeslut: ”Fegt agerat av Bohusläns FF”

Den segdragna processen kring Svenshögens serieseger i division 6 eller inte får huvudtränaren Kristoffer Dennerbrant att ryta till.
– Jag tycker att det är fegt agerat av Bohusläns FF, säger han.

ANNONS

De juridiska turerna kring matchen den 12 september i division 6 Bohuslän södra mellan Svenshögens SK och IFK Uddevallas andralag, då en spelare i IFK spelade under falskt namn, fortsätter att skapa mer pappersexercis.

LÄS MER:200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

Efter att ärendet har sparkats fram och tillbaka mellan Bohusläns FF och Svenska Fotbollförbundet har det nu åter hamnat i Stockholm.

– Det är SvFF som kommer att behandla det men inget beslut är taget, säger Jeanette Green Jeppson, tävlingsjuridisk handläggare på SvFF.

”Mer transparens”

Mer än en månad efter den famösa kampen väntar Kristoffer Dennerbrant, huvudtränare i SSK, fortfarande på ett beslut.

– Generellt sett hade jag velat ha lite mer transparens i det. Jag hade velat få en förklaring till varför hela BFF är jäviga för det tycker jag inte att jag har fått, säger Dennerbrant.

ANNONS

– Jag förstår att man har regler och bestämmelser att förhålla sig till. Men någonstans tycker jag att man borde vara mer flexibla när det är så här pass uppenbara grejer som faktiskt mer eller mindre erkänns av lagkamrater inom samma organisation, säger han.

– Jag tycker att det är fegt agerat av Bohusläns FF – det står jag för. Någonstans känner jag att det inte är jag som har gjort fel i detta.

Gratulerade varandra

Främste utmanaren till seriesegern – Karlsberg-Rosseröd – hade inför sin sista match offentliggjort att man avstår från avancemang med hänvisning till att det ska vara fair play.

– Detta skulle ha varit klart för länge sedan. Det borde finnas resurser för att kunna ta ett beslut, menar Dennerbrant med passning till bland annat BFF.

Faktum var att Dennerbrant närvarade för att se andra halvlek i Karlsberg-Rosseröds sista fajt.

LÄS MER:Kan lämna från sig seriesegern – för Svenshögens skull

– Jag stod bredvid Eddie Dunkel (engagerad i fotbollsutsskottet) och såg matchen. Jag gratulerade till seriesegern och han gratulerade till seriesegern, säger Dennerbrant och skrattar.

Om man får lite konspiratorisk: tror du att man skulle vilja slippa fatta ett beslut bara för att man tycker att det är jobbigt?

– Ja, jag tror det. Jag tror att BFF inte vill ta beslutet för att de tycker att det är obekvämt, säger han.

Oklart om beslut

Förbundets disciplinnämnd har nästa ordinarie sammanträde den 26 oktober.

– Men det kan ju vara så att det tas ett beslut innan det, säger Green Jeppson.

LÄS MER:Det är hög tid att blåsa av Svenshögens match

Vad gäller om ärendet har passerat ett datum för när ett beslut kan tas det vill säga när preskriptionstiden har gått ut säger hon så här:

– Är det regeln i tävlingsbestämmelserna om att ändring av poäng och målresultat inte får göras senare än 14 dagar? Där finns en andra mening där det står att undantag får göras om handläggningen av ett sådant ärende påbörjas senast fem dagar efter tävlingens sista match, säger hon.

–Jag kan inte svara för vad nämnden kommer att landa i, men det här är vad regelverket säger.

ANNONS