Niklas Svanberg satt tre bollar mot Sörhaga.
Arkivfoto: Linus Olsson
Niklas Svanberg satt tre bollar mot Sörhaga. Arkivfoto: Linus Olsson Bild: Linus Olsson

Sömnig start – sedan vaknade SHK och vann

Stenungsunds handbollsherrar tog ännu en seger. Matchen slutade 28–24 mot Sörhaga efter en sömning start.

ANNONS

Det var gästerna från Alingsås som tog tag i det från start. Sörhaga, jumbo i serien med noll poäng så här långt, ledde i princip hela första halvlek och ställningen var 11–12 i paus.

– I början var vi inte riktigt med. Sörhaga såg starka ut och tog ledningen. Det var tungt då. Sedan fick vi bättre koll bakåt och kom i kapp. Det var jämnt hela matchen, men vi drog ifrån i slutet. Det höll hela vägen, tycker spelande tränaren Nacor Medina Perez.

Han bytte in sig själv när Jonathan Eriksson skadade sig. Det ett rätt hyfsat byte, Nacor satte åtta bollar för Stenungsund.

ANNONS

Mer speltid än önskat

– Jag vill ju helst att killarna själva ska sköta det på banan. Men när ”Jonte” blev skadad hade vi inte så många på nio meter. Jag fick mer speltid än vad jag hade tänkt. Och det är ingen större fara med Jonathan, säger SHK-coachen.

Stenungsund ligger tvåa med tre segrar och en oavgjord hittills.

– Vi försöker inte titta på tabellen, utan fokuserar på varje match och tar det för vad det är. I den här divisionen är det lite annorlunda, man har ingen trupp med två-tre spelare på varje position. Det finns mycket som kan ställa till det under säsongen.

Någon eller något framhålla extra mycket?

– Alla bidrog. Det är så vi vill att det ska vara. Det har varit svårt att plocka ut matchens lirare och det är jag glad för, tycker Nacor Medina Perez.

Handboll

Division 2 västra herr

Stenungsunds HK – Sörhaga HK 28–24 (11–12)

Mål: Nacor Medina Perez 8, Timmy Javette 4, Douglas Åhlström 3, Kevin Vaz 3, Niklas Svanberg 3, Jonathan Eriksson 2, Anders Blomqvist 2, Anton Bodin 2, Andreas Stålnacke.

Bra: Laginsatsen där alla bidrog.

ANNONS