Stenungsund vann över Rönnäng i ett tätt ”Slaget om Hakefjorden”

Inför nästan 700 personer i Stenungsund Arena kunde Stenungsunds HF besegra Rönnängs IK i ”Slaget om Hakefjorden” med 4–1. Därmed gick Stingers genom grundserien i hockeytrean södra A utan att förlora en enda match.

|

Den sista spelomgången i hockeytrean södra A i fredags kväll var också returen i ”Slaget om Hakefjorden” mellan hemmalaget Stenungsunds HF och gästande Rönnängs IK.

Intresset för matchen var också stort med mer än 150 biljetter sålda i förköp, åskådare på plats nästan 40 minuter innan face off och tidvis långa köer för att få betala entréavgift.

I foajén kunde man höra diskussioner om den stundande matchen. Skulle Stingers kunna gå obesegrade genom grundserien eller skulle Rönnäng få revansch för förlusten hemma i Tjörns Ishall med 5–6?

Den officiella publiksiffran var 675 personer men med största sannolikhet var det, enigt företrädare för Stingers, långt fler än 700 på plats.

Jämn första period

När lagen möttes tidigare i höstas satte Stingers gasen i botten. Laget ledde efter drygt tio minuters spel i den första perioden med 4–0 innan Rönnäng lyfte sig.

I returen gjorde de för dagen svartklädda 1–0 efter 3.25 genom Tommy Pappila på assist från Kevin Elgestål.

Minuten senare blev Connor Warnholtz i RIK frispelad i vänsterläge men hans avslut gick precis utanför mål. Rönnäng hade svårt för att kunna etablera spel i offensiv zon under powerplay.

Repliken kom dock till slut efter 9.40. Nr 21 Connor Warnholtz bommade ett friläge från offensiva blå – det var snarare målvakten Erik Brunberg som räddade – men Melker Samuelsson, med ett förflutet i just Stingers, följde upp och kunde frispela Connor som enkelt avslutade till 1–1. Att döma av jublet på läktarplats var det en populär balja.

Men jublet var större när Stingers återtog ledningen genom Philip Elgestål som efter 15.54 följde upp en retur med att panga in 2–1.

Många skott – få mål

Utvisningar mot slutet av den första perioden gjorde att den andra inleddes med att Stingers kunde spela i 14 sekunder fyra mot tre.

Men det var efter den första utvisningen i den andra perioden, då Niklas Andrén fick två minuter för interference, som Jerry Tornberg – ett nyförvärv med förflutet i Södertälje SK och Nyköping – kunde skicka in 3–1 efter 4.32.

Det uppstod blodvite när knappt fyra minuter återstod att spela när Rönnängs Erik Thuvik fick någon form av slag mot ansiktet. Han blödde från munnen och kontroll av tänder gjordes. Om det var en olyckshändelse eller något regelvidrigt var oklart, men något straff utdelades inte.

En knapp minut senare fick Kevin Elgestål i Stingers sätta sig. Därmed kunde RIK få en chans att målmässigt få kontakt med Stingers men så blev inte fallet.

Stingers vann den andra perioden med 1–0 liksom skotten med hela 21–8 att jämföra 12–1 i den första...

Spelare ut på bår

Efter drygt fyra minuters spel i den tredje perioden fick Anton Bergström i Rönnäng föras ut på bår.

Han verkade ha fastnat med skridskon på ett sådant sätt att han inte kunde fullfölja matchen.

Supportrarna från Rönnäng höll igång i tredje perioden men det vokala stödet ledde inte till något mål för RIK. Jo, det kom ett efter 18.43 men där hade huvuddomaren blåst av innan pucken gick i mål.

Istället kunde Philip Elgestål sätta 4–1 i tom kasse.