Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Älskar arbeta med äldre – men orkar inte under sådana här förhållanden

Härskartekniker och arrogans är vardagsmat för vissa inom vården i Stenungsund. Det menar signaturen ”Undersköterska”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

På grund av tidigare insändare angående arbetsmiljön inom vården i Stenungsund kunde jag inte låta bli att skriva en också.

Jag intygar på att de är precis så de är och att inte enhetschefer, verksamhetschefer samt sektor skäms är bedrövligt. Samtidigt som de själva plockar ut sin semester under hela året, åker på dyra chefsdagar etc. går deras personal på knäna.

Attityden är också under all kritik kring flera enhetschefer. Härskartekniker och arrogans är vardagsmat för vissa, speciellt för de som inte hade turen att få bli favoriten eller sa för hårt ifrån. Hur ska man ens kunna med handen på hjärtat vara en yrkesambassadör för vården och rekrytera ny personal med falska lovord, som ni faktiskt kräver för att man skall ses som en god medarbetare? Semestrar kan man vinka ajöss till, speciellt om du råkar ha barn och har vabbat för då får du som svar ”nä vet du vad, du har faktiskt varit borta en del med vabb så jag kan inte ge dig en semester dag”. Nästa dag på chefens anslagstavla kan det stå med stora bokstäver semester, återkommer på måndag, Tack för den.

Men om du inte har några barn eller låter gubben din vabba alla dagar då tillhör du den goda sidan av medarbetare så då kan du prova ansöka. Jag vill avsluta med att fullständigt rata schemat också, de är fruktansvärt och ni kommer aldrig kunna lyckas ha kvar personal under sådana arbetsförhållanden, jag har en plan så jag kommer inte stanna kvar så länge och de hade jag gjort, förmodligen under resten av min yrkesliv för jag älskar att arbeta med de äldre och ge de en god tillvaro men under sådana här förhållanden så kommer jag inte orka.

Tack för mig!

//Undersköterska