Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är det verkligen den bilden ni vill sprida?

Vi är många undersköterskor och anhöriga som har reagerat starkt på det ni skriver, vi vet nämligen att det inte är sant. Är det verkligen den bilden ni vill sprida till övriga invånare i kommunen?, skriver en undersköterska.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på ”Vi är stolta ambassadörer” publicerad 20 juli.

Kära enhetschefer,

Känner ni inte själva hur pinsam den där insändaren blev? Vi är många undersköterskor och anhöriga som har reagerat starkt på det ni skriver, vi vet nämligen att det inte är sant. Är det verkligen den bilden ni vill sprida till övriga invånare i kommunen?

Ett vänligt samtal, en klapp på kinden och att få hjälp med håret är inte en guldkant. Det är en självklarhet! Konserten med Nick Borgen var ett uppskattat (engångs) inslag i verksamheten men ta inte cred för det så här flera år i efterhand. Bussresan, ja det är väl tio år sedan nu och spabadet som "används flitigt" för att citera er egen insändare - det har varit ur funktion de senaste tre åren. Vårdhundarna som det så ofta pratas om träffar man bara på kommunens dagliga verksamhet, ute på avdelningarna är dom aldrig längre.

Vi behöver inte mer administrativ personal. Vi behöver fler engagerade kollegor och bättre förutsättningar.

Det gör mig ont att ni går i försvar på det här sättet och påstår saker som inte stämmer. Om man ska lyfta det som är positivt så gör det ordentligt! Berätta om alla som lägger ner hela sitt hjärta och sin själ. Berätta om oss som plockar blommor i vår trädgård för att duka fint till middagen, eller om CD-skivorna vi tar med hemifrån för att det är Kalles favoritmusik, att vi skänker juldekorationer och dukar - allt för att det ska bli så bra som möjligt för våra omsorgstagare.

Vi bjuder på oss själva, är uppfinningsrika och engagerade. Det enda ni behöver göra är att ge oss förutsättningar. Självklart ska vi hjälpas åt med att sprida det positiva som sker inom äldreomsorgen!

Tyvärr fick er insändare totalt motsatt effekt. Säg istället som det är - vi har för lite resurser, det blir kanske inga stora event men vi gör så gott vi kan med det lilla vi har och det gör skillnad.

Härligt att höra att ni är nöjda med ledningens beslut och all hjälp ni får. Vi på golvet önskar oss att ni blir bättre på att lyssna på oss som jobbar med det som är viktigt - våra äldres vardag. Vi behöver inte mer administrativ personal. Vi behöver fler engagerade kollegor och bättre förutsättningar.

Undersköterska som behöver sin löneförhöjning och därför inte kan skriva under med namn.

LÄS OCKSÅ: Vi är stolta ambassadörer

LÄS OCKSÅ: Alla varningslampor blinkar för mig

LÄS OCKSÅ: Stenungsunds kommuns omsorg behöver en ordentlig genomlysning