Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blir allt mer en anslagstavla för olika partier

Insändarsidan blir mer likt en anslagstvla för partierna. Det anser signaturen ”Vill ha frihet att själv välja”. Jacob Humlén, chefredaktör på Lokaltidningen STO, bemöter åsikten:

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Min första reflektion – är detta en fråga för lokaltidningen?

Insändardelen av Lokaltidningen blir allt mer en anslagstavla för olika partier att ta upp profilfrågor som ligger mer på riksnivå. Kanske ska Lokaltidningens insändarsida användas för detta ändamål och inte som jag trodde; att lyfta mer lokala frågor.

För det andra, men den viktigare är frågan är varför Socialdemokraterna anser sig veta bättre än respektive familj vem som skall vill ta ut föräldraledighet? Det är tröttsamt med överförmynderi och integritetskränkande.

Varje familj måste ha rätt att ta sina egna beslut, eller ska Socialdemokraterna kanske också blanda sig i hur många barn man skall ha, hur många år mellan barnen, osv.

Höj gärna taket för ersättning för föräldraledighet det behövs inte bara för papporna (!) men lägg sedan ert fokus på andra frågor som är viktiga i vårt samhälle, det finns en hel del att ta tag i.

Högt på listan ligger äldre-vården, börja gärna lokalt och se er omkring.

Att ni i er insändare förutsätter att kvinnan tjänar mindre än mannen i familjen är också något att reflektera över. Känns inte detta väldigt föråldrat? Om det är så (vilket jag vet att det ofta är) borde inte Socialdemokraterna arbeta för jämställda löner – varför är det fortfarande så att män tjänar mer än kvinnor när de utför samma arbete? Det är en verklig jämlikhetsfråga!

Att socialdemokraterna metodiskt upprepar att kvinnor tjänar mindre, men inte gör något åt det leder till att ni smyger in befäster gamla strukturer och "accepterar" orättvisorna.

Och nej, det handlar inte om att kvinnan är föräldraledig försök inte ens komma med det argumentet.

//Vill ha frihet att själv välja

Svar från Lokaltidningen STO:

Vår åsiktssida är öppen för alla. I mån av plats kan även insändare som berör ämnen på riksnivå publiceras – STO-området är ju trots allt en del av riket – men i första hand prioriterar vi alltid de lokala frågeställningarna.

Jacob Humlén, chefredaktör Lokaltidningen STO