Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dags att sätta stopp för överstatlig beskattning

Debattörerna har rätt i att (S) tillsammans med sina stödhjul driver en skadlig politik för Sverige. Men det är högst allvarligt att (M) generellt och västsvenska (M)-politiker i synnerhet inte aktivt motarbetat (S) förslag till överstatlig beskattning, anser insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Svar på insändaren ”Regeringen jäklas med vanligt folk”.

Jan Ericsson (M), samt Sofia Westergren (M) framför i sitt debattinlägg att regeringen (S) för en destruktiv politik, där (S) ständigt hittar på nya idéer om beskattning. Som exempel anges skatt på plastpåsar, elektronik, kläder, flygresor, fordon och drivmedel. Senaste uppfinningen är skatt på engångsförpackningar för mat.

Vidare för regeringen, enligt debattörerna, en skadlig energipolitik vilket sammantaget skadar företagande, jobb och trygg elförsörjning, utan att ha någon mätbart positiv effekt för klimat eller miljö.

Debattörerna har rätt i att (S) tillsammans med sina stödhjul driver en skadlig politik för Sverige.

Det debattörerna däremot missar att nämna är att båda, i sina roller som riksdagsledamöter i finansutskottet och trots uppmaningar från MED Väst, underlåtit att påverka sitt parti i den enskilt viktigaste frågan, nämligen EU:s skuldpaket på 750 miljarder euro, avsett att omfördela skattepengar från välskötta ekonomier till misskötta ekonomier i EU.

Det är högst allvarligt att (M) generellt och västsvenska (M)-politiker i synnerhet inte aktivt motarbetat detta förslag till överstatlig beskattning. Är det något som svenska medborgare inte behöver, så är det fler och mer skatter, som vi inte ens kan besluta om själva.

För Medborgerlig Samling STO

Göran Newberg, ledamot MED Väst