Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dolda Kameran och mensskydd

Signaturen skriver - det är Förnedrings-TV från Tjörns kommunfullmäktige. Om någon har blivit lurad så är det signaturen själv MP-förslaget som fullmäktige skulle ta ställning till löd följande: Det skriver Gert Kjellberg, Tjörnpartiet, i en replik.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Förnedrings-TV från Tjörns fullmäktige” (10/3):

I en insändare anklagar signaturen "En Mamma" mig för att duperat kvinnorna i Tjörns fullmäktige och fått dem att säga nej till fria mensskydd vid Tjörns Skolor.

Signaturen skriver - det är Förnedrings-TV från Tjörns kommunfullmäktige.

Om någon har blivit lurad så är det signaturen själv. MP-förslaget som fullmäktige skulle ta ställning till löd följande:

"Att besluta om gratis mensskydd till alla som menstruerar på kommunens skolor där kostnaderna läggs centralt"

Nu är det så att detta förslag redan är genomfört av rektorer själva då rektorer och skolsyster ser att det finnes gratis mensskydd att hämta för dem som så behöver.

MP ville också att kostnaden skall läggas centralt. Vilket också redan är genomfört då alla kostnader för skolorna ligger centralt.

Fullmäktige i Tjörn skulle alltså ta ställning till ovan beskrivna förslag exakt som det var formulerat och beslutet blev avslag till förslaget eftersom förslaget redan är genomfört.

Så ingen politiker vare sig kvinna eller man röstade nej till fria mensskydd utan man röstade nej till MP-förslag eftersom förslaget sedan redan är genomfört.

Det kan tilläggas att fullmäktiges politiker saknar makt att tvinga rektorer och lärare att agera på vissa sätt.

Detta är för att förhindra att politiker skall styra utbildningen. Dessa lagkrav är för att skydda elever och personal från klåfingriga politiker.

MP-Tjörn gjorde en stor populistisk sak av förslaget trots att det var redan genomfört. Det var alltså inte fråga om ge fria mensskydd utan att jaga väljare och lura allmänheten att fullmäktige har sagt nej till mensskydd.

Ett politiskt trix som många har gått på.

Så är det någon som blivit duperad så är det insändare signaturen själv.

Så Dolda kameran har ju återuppstått och signaturen har gått på trixet. Tråkigt för de som blivit lurade desto roligare för de som ser på showen.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

LÄS OCKSÅ: undefined

LÄS OCKSÅ: Bleketskolan liknar en ”kåkstad”!