Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En respektlös attityd mot hela svenska valmanskåren

Insändarskribenten har funderingar angående färgerna i den politiska valpropagandan inför valet 2022.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Debattinlägg med anledning brunmålningen av Sverigedemokraterna

Efter senaste partiledardebatten i Agenda blev den mediala efterbörden främst fokuserad på ”färgpajkastningen” mellan Miljöministern och Sverigedemokraternas ordförande. För en i folket, upplevdes detta utspel från Miljöministern som att det lägsta vattenmärket i svensk politik underskridits och en helt respektlös attityd mot hela svenska valmanskåren.

Miljöministerns förklaringar till utspelet, och som fått medhåll av andra ministrar i regeringen har fått mej att forska lite i urkunden till den ”bruna färgen”. Vad jag förstår präglades hela Europa och inte minst ett undfallande Sverige av den tyska igångsättningen och krigshärjningarna under andra världskriget. Även jag som liten grabb fick känna på detta, fick sitta med pappa som var i hemvärnsberedskap, bakom en lada. Kanske för att skydda tyska trupper från protesterande svenskar, när brunflaggade nazityskar drog kors och tvärs genom vårt neutrala land med sina stridsmaskiner, för att kriga i Finland samt hjälpa tyska trupper som behövde understöd vid ockupationen av Norge. Hjälpa norrmännen och deras kungafamilj var inte att tänka på, lotsa fartygsbundna tyska förband förbi våra minfält längs hela ostkusten upp till Luleå gick dock an.

Så här i aktuella förintelse- och antisemitismtider drivs man kolla om Socialdemokraternas historia är ”så vit” man tycks vilja framstå i debatten? Bland annat fann jag detta intressanta att läsa på nätet:

”Statens Institut För Rasbiologi (SIFR) i Uppsala grundades under den socialdemokratiska regeringen 1922 i syfte att erhålla en vetenskaplig grund för ”rashygieniska åtgärder”. Detta svenska institut var det första i världen av sitt slag och blev en stor inspirationskälla t.ex. för de tyska nazisterna såsom Goebbels, Himmler, Mengele och Göring under 30-talet. Mycket av nazisternas brott mot mänskligheten inspirerades således från det på socialdemokrater initiativ uppförda SIFR!” Men flera andra dåtida partier var med på initiativet, så Hitlers väg genom Sverige blev med denna förebild planerad, rekognoserad och skyddad.

Något att beakta i den politiska valpropagandan inför valet 2022 och förhoppningsvis få sakfrågorna att komma i förgrunden, i stället för falsk tillvitelsen av Sverigedemokraterna, vars huvuddel av dagens sympatisörer och partiledning inte var födda när det folkrasistiska rotsystemet byggdes upp och härskade i svensk politik. Miljöministern och hans parti har nog all anledning att tona ner sin ”brunfärgning” av andra partier och sluta hyckla med Sveriges förmåga att lösa den globala miljöfrågan. Ett hyckleri som driver fram ett splittrat Sverige, där stads- och landsbygdsboende ställs mot varandra med stora kostnadsskillnader för boende, arbete och socialt samhällsliv!

Gunnar Persson Orust