Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Företagshotell skapar nätverk som leder till nya arbetsuppdrag

Angående artikeln: Radikalt krav från S-oppositionen: ”Flytta kommunledningen till Wallhamn” (12/11).

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Företagshotell är lokaler som nyttjas av flera olika företag tillsammans. Ofta rör det sig om småföretag eller enskilda firmor. Hyran blir oftast förmånligare då man delar på utrymmen som konferensrum och möteslokaler.

Många företag på ett och samma ställe skapar också ett nätverk som ofta leder till nya arbetsuppdrag för de inblandade. Fler och fler satsar på företagshotell som antingen kan drivas av kommunen eller annan aktör. Då hyran kan hållas nere så främja

Företagshotell är lokaler som nyttjas av flera olika företag tillsammans. Ofta rör det sig om småföretag eller enskilda firmor. Hyran blir oftast förmånligare då man delar på utrymmen som konferensrum och möteslokaler.

Många företag på ett och samma ställe skapar också ett nätverk som ofta leder till nya arbetsuppdrag för de inblandade. Fler och fler satsar på företagshotell som antingen kan drivas av kommunen eller annan aktör. Då hyran kan hållas nere så främjar företagshotell en kreativ miljö för främst små företag i kommunen. Tjörn är med sina fler än 2 000 företag den mest företagsamma kommunen i hela Göteborgsregionen.

I Halmstad är fullbokade WeSpace det nyaste och största företagshotellet. Mannen bakom uppstarten har som ambition att höja sitt företagshotell till något mer genom att låna ut konferensrum och möteslokaler till kommunens näringsliv, men också fixa nätverksträffar till de företagare som jobbar hemma genom gemensamma frukostar m.m. Kontakter, information och nätverk är värt jättemycket.

Jag vill istället bidra till att skapa ett kontorslandskap präglat av omtanke och solidaritet mellan företag och kommun, och då därmed göra en kartläggning för ett företagshotell i kommunens outnyttjade lokaler/kontor i just Wallhamn och lyfta fram vilka hinder som finns att tillgodose behovet.

Martin Johansson

Oppositionsråd