Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förvirrade Kristdemokrater

Här på Tjörn får Kristdemokraterna in några ledamöter, fullständigt utan kristdemokratisk förankring, och som mest fungerar som ett stödparti till den röda sidan, anser Moderaterna Tjörn.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Kristdemokraterna på Tjörn har tyvärr blivit ett fullständigt obegripligt och förvirrat parti. Med öppna armar har man låtit sig tas över av en person som tillsammans med sin familj och släktingar först ställde upp som moderater.

När personen i fråga, med sin klan inom Moderaterna gjorde sig omöjliga inför valet 2018, resulterade detta i två olika valsedlar, där valresultatet innebar ett nederlag för hela denna klan. Då väljer man direkt efter valet att hoppa av Moderaterna och bilda ”Björn på Tjörn” och kraftigt liera sig med Socialdemokraterna, utan att lämna sina moderata mandat vilket är fullständigt mot all etik och moral. Får nog anses som ytterst tveksamt om det var detta de moderata väljarna hade tänkt sig när de la sin röst på dessa kandidater inför valet. Inget annat än ett stort svek.

När ett antal år på mandatperioden passerat och det närmar sig val så börjar nyss nämnda klan inse att det är ganska arbetsamt att bilda ett nytt parti och ställa upp i ett val. Man börjar då i stället se sig om efter andra alternativ. Det enklaste alternativet är naturligtvis att ta över ett befintligt parti. Normalt brukar partier värja sig från denna typ av agerande från personer vars ideologiska fernissa och moraliska kompass är knappt märkbar. Kristdemokraterna på Tjörn har tydligen heller inte denna moraliska kompass, utan tar i stället emot detta gäng med öppna armar och skänker bort partiet.

Tyvärr finns det inget kristdemokratiskt parti att rösta på lokalt utan man får i så fall nöja sig med att göra det regionalt och på rikslistorna. Här på Tjörn får Kristdemokraterna in några ledamöter, fullständigt utan kristdemokratisk förankring, och som mest fungerar som ett stödparti till den röda sidan.

Därav kan man tycka att Kristdemokraterna på Tjörn blivit ett fullständigt obegripligt och förvirrat parti.

Moderaterna Tjörn

LÄS OCKSÅ: Vi kan förhindra att barn dör

LÄS OCKSÅ: Nu införs nya regler för elsparkcyklar