Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler barn har fått längre restid

Flera barn har dessutom fått längre restid till och från skolan och vissa har till och med nekats helt till skolskjuts. Det har aldrig varit ett problem på Orust innan, men nu när vi kör med egna bussar så blev det ett problem, menar Centern Orust.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

“Majoriteten” inom politiken på Orust har nu sett till att våra barn i skolan inte kan välja att åka en senare buss än den de blivit tilldelade om de tex vill ha lite läxhjälp efter skoltid, eller vill lära sig spela ett instrument efter skoltid, för att det finns inte plats på bussen påstås det.

Flera barn har dessutom fått längre restid till och från skolan och vissa har till och med nekats helt till skolskjuts.

Det har aldrig varit ett problem på Orust innan, men nu när vi kör med egna bussar så blev det ett problem. Centern på Orust var frågande till hur det skulle bli för våra barn när det skulle skäras ner till 11 bussar från tidigare 18. Majoriteten på Orust lovade att det skulle bli bättre än vad vi hade innan.

Hänsyn till barnkonventionen och Konsekvensanalys lyser med sin frånvaro.

Barnen får inte heller åka hem till varandra, eller hem till tex sina mor eller farföräldrar efter skolan, om det innebär att de måste ta en annan buss från skolan eller hoppa av på annan plats än hemmet.

Detta är något som Centerpartiet Orust inte stöttar!

Centerpartiet Orust vill ha en levande o fungerande landsbygd med tillhörande tätorter.

Ca 55% av Orustborna bor på landsbygden, inte i tätorterna.

“Majoriteten” på Orust vill bara ha tätorterna.

Om du vill att landsbygden ska få finnas som den alltid gjort, med små skolor och barnfamiljer i våra hus, lägg då din röst på

Centerpartiet på Orust

LÄS OCKSÅ: Efter ändrade skolskjutsar: Nora måste åka över halva Orust

LÄS OCKSÅ: Färjeköerna värre än vad jag sett tidigare