Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Går det inte att rekrytera Räddningstjänst i Beredskap (RiB) numera

En RiB-anställd brandman har brandjour 24/7 en vecka i månaden, en heltidsanställd brandman har dygnsjour 7 dygn per månad, för att förtydliga de olika anställningsformerna. Ett förslag skulle kunna vara att ha dagtidsanställda brandmän, då de flesta olyckor sker dagtid då människor är i rörelse, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Hur var det då och hur är det nu i Räddningstjänsten? Vad betalar medborgarna för? Är de tryggare nu när det gäller räddningstjänst?

Stenungsunds industrikår som är bland landets främsta experter på sin sak separerades från det kommunala/förbundets verksamhet, där till och med en ersättning från industrin utgick, vilket förbundet tappade samtidigt.

2017 så kostade en jourgrupp 4+1 samt 2K (två personer som industrin betalade för) 7 milj per år. Samma bemanning fast i en heltidsorganisation kostar 2023 skattebetalarna 45 milj per år.

Varför behöll man inte det gamla systemet är frågan? Går det inte att rekrytera Räddningstjänst i Beredskap (RiB) numera eller vill man inte? Där kommer frågan om tillvägagångsätt. Hur behandlar man RiB på räddningstjänsten, har räddningstjänsten blivit en institution som inte tål insyn och har ett egenintresse/prestige att till alla medel bygga en hett efterlängtad heltidskår, utan tanke på samhälleliga kostnader?

En RiB anställd arbetar i princip uteslutande i kommunen, har god lokalkännedom och har ett annat yrke i botten som ofta gynnar yrkeskåren under utryckning, allt från elektriker till brandmän med kunskap om hur människor reagerar i trauma. I dagsläget saknas många gånger lokalkännedom, vilket gör att det många gånger fördröjer utryckningstiden. Så det man" vann" på karusellen förlorar man på gungorna.

1980 var invånarantalet 16 000 i Stenungsunds kommun och antalet larm var 300-340 per år 2022 är invånarantalet 27 000 i Stenungsunds kommun och antalet larm är 300-340, därav ca 100 automatlarm som bara kontrolleras.

Så man kan säga att frekvensen av larm har sjunkit pga säkrare vägar och bättre förebyggande arbete och kunskap hos medborgarna. Ändå så ökar räddningstjänstens kostnad med 600%, är det rimligt!!? Pengar som kunde gå till äldrevården, förskolan eller skolan. Det tåls att tänkas på. Varför blev det så? Saknar våra politiker kunskap?

En RiB anställd brandman har brandjour 24/7 en vecka i månaden, en heltidsanställd brandman har dygnsjour 7 dygn per månad, för att förtydliga de olika anställningsformerna. Ett förslag skulle kunna vara att ha dagtidsanställda brandmän, då de flesta olyckor sker dagtid då människor är i rörelse, Men så klart finns fler lösningar gällande utryckningsorganisation för att frigöra medel och lägga på något "vettigare"

En fd brandman med 44 år i tjänst

LÄS OCKSÅ: Bohusläningarna bäst på att spara el: ”Anmärkningsvärt”

LÄS OCKSÅ: Trio satsar på motionslopp i centrala Stenungsund