Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I år genomfördes det ett annorlunda Luciatåg i centrala Stenungsund i form av en traktorparad. Det har tidigare bland annat skett i Uddevalla. Arkivbild Bild: Henrik Lundbjörk
I år genomfördes det ett annorlunda Luciatåg i centrala Stenungsund i form av en traktorparad. Det har tidigare bland annat skett i Uddevalla. Arkivbild Bild: Henrik Lundbjörk

Gör något fint istället för ett löjligt jippo

I år genomfördes det ett annorlunda Luciatåg i centrala Stenungsund i form av en traktorparad. Det har tidigare bland annat skett i Uddevalla.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Läste i ST tidningen att kommunens verksamhetchef är ”otroligt glad över att vi har så påhittiga och initiativtagande medarbetare i kommunen …” som skall pynta sina arbetsfordon och lussa för oss kommun innevånare ??!! Ett rullande luciatåg!

På riktigt, skall kommunens av skattepengar betalda medarbetare på sin arbetstid pynta sina fordon och åka runt och bjuda på pepparkakor och julmust på skolor, kommunkontoret och arbetsmarknadsenheten.

VEM tycker att detta är en bra ide? Vem vill se arbetsfordon som är pyntade – vem tycker att det är mysigt och fint? Vem tycker att vi skall skicka denna signal till skattebetalare att kommunen gärna lägger våra pengar på ett helt idiotiskt spektakel.

Jag blir faktiskt väldigt upprörd över detta omdömeslösa initiativ. Många kämpar för att få ekonomin att gå ihop pga höga kostnader för både mat och el, och då har kommunens anställda lekstuga för skattepengarna!

Skärp er – vi vill inte betala er för att leka på jobbet. Gör något vettigt istället. Ta era fordon och skippa pyntet, åk till äldreboende eller särskilt boende - tänd lite ljus där, prata en stund med de gamla, ha lite allsång med jullåtar, bjud gärna på pepparkakor och julmust - så gör ni något fint än bara ett löjligt jippo.

Skattebetalande surtanten som verkligen tröttnar på Stenungsunds kommun

LÄS OCKSÅ: Rullande luciatåg – ett hån mot alla som ska spara in i juletid

LÄS OCKSÅ: Lussetåg på hjul spred glans över Stenungsund