Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Länge har vi vetat om att när 40-talisterna går i pension så kommer vården att falla. Gissa vad? De gick i pension och kvar står alla som frågetecken och undrade vad som hände, speciellt av människor som inte arbetar i vården.Det skriver signaturen
Länge har vi vetat om att när 40-talisterna går i pension så kommer vården att falla. Gissa vad? De gick i pension och kvar står alla som frågetecken och undrade vad som hände, speciellt av människor som inte arbetar i vården.Det skriver signaturen "M". Arkivbild

Ge oss en chans att få tid till att läka efter allt vi gjorde under pandemin

Länge har vi vetat om att när 40-talisterna går i pension så kommer vården att falla. Gissa vad? De gick i pension och kvar står alla som frågetecken och undrade vad som hände, speciellt av människor som inte arbetar i vården.Det skriver signaturen "M".

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Jag hört så mycket negativt om Stenungsunds kommun som utförare av hemtjänst så tänkte jag att nu är det dags att ni läsare får bägge sidor av myntet för att försöka få en så rättvis syn som möjligt.

Att Stenungsunds kommun har sina brister, ja vilken kommun har inte det när det kommer till kommunal verksamhet. Alla har alltid åsikter om allt, människor har blivit mer lättkränkta med tiden.Vissa äldre vill inte ha invandrare i sitt hem, vissa äldre vill inte ha kvinnor, vissa äldre vill inte ha män och jag förstår det fullt ut. Verkligen men, det finns ett men och ett stort sådant. Länge har vi vetat om att när 40-talisterna går i pension så kommer vården att falla. Gissa vad? De gick i pension och kvar står alla som frågetecken och undrade vad som hände, speciellt av människor som inte arbetar i vården.

När pandemin kom, hela vårdsystemet fick “byggas om” med diverse olika restriktioner. Detta slutade med att vården föll samman till viss del Men vi reste oss och tillsammans gjorde vi vårt yttersta med att inte sprida smittan varken mellan oss eller till våra äldre. Vi hade visir, masker som gav utslag och svåra att andas i etc. Då ska ni också ha i åtanke att alla inom htj hade en tid att passa för någon extra tid till att ta av och på all skyddsutrustning kunde inte ges eftersom vi inte bara fick fler äldre att ta hand om samtidigt så blev vi färre personal.Vi hade personal som till slut arbetade från 7 på morgonen till 22 på kvällen. Så ge oss en chans till återhämtning från klagomål om hur dåligt skött vården är. När jag började arbeta inom vården 2003 visste jag direkt att undersköterska vill jag vara, det är äldre jag vill hjälpa.

Hjälp oss att få fler att känna så och ta en paus, både media och allmänhet, i att framföra allt vi gör dåligt och tänk på att vi vänder och vrider på oss för att göra det vi kan med det vi har.Vi kan inte göra alla nöjda.Ge oss en chans att få tid till att läka efter allt vi gjorde och såg under pandemin. Framförallt, ge oss en framtid.

M

LÄS OCKSÅ: FHM: Äldre ska vaccineras varje år

LÄS OCKSÅ: Hårt tryck hos 1177 – långa väntetider väntas i jul