Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ida Östberg
Bild: Ida Östberg

Ge rektorer och lärare de verktyg de behöver för en bättre skola

Jag vill med min insändare påtala eländet så vi får en stark röst för att ge rektorer och lärare de verktyg och förutsättningar de behöver för att skapa en bättre skola, skriver Frank Holvik (C).

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på Rosalie Sanyangs inlägg på min insändare.

Rosalie Sanyang borde veta att vi alla i Sverige just nu lyder under det Socialdemokratiska vanstyret av skolan. Ett vanstyre som pumpar ut elever som slutar nian utan godkända betyg. Utöver det lämnar var femte elev skolan med svårigheter att läsa och förstå enkla vardagliga texter. Vidare uppgav endast 15 procent av ungdomarna att de skriver på sin fritid. Så ser det ut i Sverige i dag och ingen bättring i sikte med det ramverk Socialdemokraterna driver.

Knappast något Centern på Tjörn och jag kan påverka. Jag vill med min insändare påtala eländet så vi får en stark röst för att ge rektorer och lärare de verktyg och förutsättningar de behöver för att skapa en bättre skola för våra barn. Rosalie Sanyangs senaste förslag om att lägga ner Kultur och Fritidsförvaltningen på Tjörn och trycka in den under Skolan gör saken bara värre, när man berövar över 1 000 av våra barn och ungdomar en meningsfull fritid.

Vi behöver inte en verksamhet till som inte fungerar på grund av ett nytt misslyckat experiment från Socialdemokratin på Tjörn och i Sverige.

Frank Holvik (C)