Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Härsket valfläsk från lokal (S)-trio

(S)-politikerna Morgan Andersson i Stenungsund, Britt-Marie Andrén Karlsson på Orust och Göran Hermansson på Tjörn vill tydligen att arbete inte ska löna sig. Det skriver signaturen ”G-son”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Upp till bevis för Sveriges riksdagspartier” (26/4):

(S)-politikerna Morgan Andersson i Stenungsund, Britt-Marie Andrén Karlsson på Orust och Göran Hermansson på Tjörn vill tydligen att arbete inte ska löna sig. Trion pläderar nämligen för ett regeringsförslag om att den som inte har yrkesarbetat kan få lika hög pension som den som har arbetat.

Många är kritiska till detta sosseförslag om "garantitillägg" till pensionärer. Dit hör TCO, Pensionsmyndigheten, Inspektionen för socialförsäkringen och inte minst pensionärförbundet SPF Seniorerna med närmare en kvarts miljon medlemmar. Försäkringskassan, som kan komma att sköta utbetalningarna av tillägget, varnar dessutom för att tidsschemat är så forcerat att det finns risk för allvarliga fel vid den tänkta starten i augusti.

Och i september är det val till riksdagen så garantitillägget skulle kunna ju ses som ett oblygt försök till röstköp. Den insändare som den lokala (S)-trion har satt sina namn under är ett cirkulär från Partistyrelsen och insändaren bär också partisekreterarens namn. Det är därför knappast förvånande att samma insändartext nu är spridd i flera landsortstidningar.

Gson

LÄS OCKSÅ: Upp till bevis för Sveriges riksdagspartier!