Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är lätt att snatta t.ex energidrycker och godis och sådant märks sällan. När de inte blir påkomna första gången slutar det ofta med att de börjar snatta mer och mer och större saker. På detta måste det bli en ändring. Det skriver signaturen ”Ungdom som ogillar snatteri”.  Bild: Privat
Det är lätt att snatta t.ex energidrycker och godis och sådant märks sällan. När de inte blir påkomna första gången slutar det ofta med att de börjar snatta mer och mer och större saker. På detta måste det bli en ändring. Det skriver signaturen ”Ungdom som ogillar snatteri”. Bild: Privat

Högre straff för snatterier!

Det är lätt att snatta t.ex energidrycker och godis och sådant märks sällan. När de inte blir påkomna första gången slutar det ofta med att de börjar snatta mer och mer och större saker. På detta måste det bli en ändring. Det skriver signaturen ”Ungdom som ogillar snatteri”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Snatterier händer oftare än man tror och snattarna blir sällan fasttagna. Det är ofta unga personer som snattar, till och med folk som är under 15 år och inte är straffbara. Det är lätt att snatta t.ex energidrycker och godis och sådant märks sällan.

När de inte blir påkomna första gången slutar det ofta med att de börjar snatta mer och mer och större saker.

På detta måste det bli en ändring.

Mitt förslag är att det blir högre böter på små snatterier så de med större sannolikhet slutar snatta efter första gången. Jag tycker även att det bör vara mer personal som kan hålla koll så att snatterier inte sker från första början.

Ett annat förslag är att man sätter man upp fler kameror i butikerna, så kan personalen hålla koll på det viset.

Det snattas förmodligen så mycket mer än vad vi tror och det går massa pengar från butikernas kassa som inte kommer tillbaka in, vilket bidrar till mindre inkomster. Detta drabbar i första hand butiksägaren, men även personalen eftersom de anställda inte kan få sin lön om de blir av med varor/produkter utan att få in pengar.

Om butikerna får en mindre budget kan de inte köpa in lika mycket varor/produkter och vi får ett mindre utbud av produkter och matvaror.

Det leder troligtvis till att butikerna höjer sina priser för att kunna få in pengar och då kan det hända att kunderna till slut inte har råd att köpa vardagliga matvaror och produkter och det blir fattigare i hela landet.

Därför drabbas inte bara själva butikerna utan alla drabbas.

Nu så tänker du kanske “Brottet måste ju få en rimlig påföljd?” men i detta fallet så kommer snatterierna bara fortsätta om man inte gör något åt det och låter böten fortsätta vara endast några hundra kronor.

Så, ta tuffare tag mot snatterierna!

//Ungdom som ogillar snatteri

LÄS OCKSÅ: Bohusbanan stängs i ett år

LÄS OCKSÅ: Levande julkrubba lockade många besökare till Valla