Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Instämmer att undersköterska lönerna behöver höjas men med 500 kronor ökar bara missnöjet. Det krävs mer än så i lön och bättre arbetsmiljö”. Det skriver Insändarskribenten i en replik till Maria Renfors (M), oppositionsråd för Stenungsund. Bild: Jari Välitalo
”Instämmer att undersköterska lönerna behöver höjas men med 500 kronor ökar bara missnöjet. Det krävs mer än så i lön och bättre arbetsmiljö”. Det skriver Insändarskribenten i en replik till Maria Renfors (M), oppositionsråd för Stenungsund. Bild: Jari Välitalo

Höj grundbemanningen och lönen för undersköterskorna

”Instämmer att undersköterska lönerna behöver höjas men med 500 kronor ökar bara missnöjet. Det krävs mer än så i lön och bättre arbetsmiljö”. Det skriver Insändarskribenten i en replik till Maria Renfors (M), oppositionsråd för Stenungsund.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Konkurrenskraftiga löner gör skillnad” (22/6):

"Maria Renfors (M), oppositionsråd för Stenungsund, tror inte att fler undersköterskor är svaret på problemet inom vård och omsorg." Utan på ekonomiska incitament och rätt folk.

Instämmer att undersköterska lönerna behöver höjas men med 500 kronor ökar bara missnöjet. Det krävs mer än så i lön och bättre arbetsmiljö. IVO:s senaste tillsyn påvisade en grundläggande brist på våra särskilda boende nämligen möjligheten att få stöd, hjälp, tillsyn och aktiviteter främst på förmiddagen och kvällen. Med nuvarande bemanning är det oftast tomt på personal i de allmänna utrymmena då de är och hjälper enskilda omsorgstagare i dess lägenheter. Det finns alltså ingen som kan stötta, hjälpa och aktivera de andra omsorgstagarna som är i köket, allrummet, uteplatsen och i korridorerna. Det hjälper alltså inte bara med lön.

Det behövs fler undersköterskor i omsorgstagarnas vardag för att kunna skapa trygghet, meningsfullhet, gemenskap med andra och en trygg och säker vård vilket omsorgstagarna har sin fulla rätt att få. Det är alltså stora delar av dagen de inte har möjlighet till hjälp. Det är bla här som en stor stress och press ligger på undersköterskorna idag. Till detta tillkommer servicetjänster, dokumentationsskyldighet, välkomstsamtal mm, teammöten, anhörigsamtal, ombudsmöten och arbete på "hemmaplan", årliga till vart tredje år utbildningar, beställa mat och förbrukningsartiklar mm som de ska ha koll på. De vet vad lagarna och uppdraget säger men har inte förutsättningar till att klara av det. De har inte en chans!

Mitt förslag är att höja grundbemanningen och lön. En bättre arbetsmiljö och förutsättningar för att klara uppdraget stimulerar och engagerar medarbetare. Vilket också leder till minskade sjuktal och kostnader för övertid. Då kommer intresset för branschen och att söka sig till den att öka. För det kommer vi själva se till genom hur vi pratar om vårt arbete!

Linda Marklund

33 års erfarenhet av äldreomsorgen varav 24 år i ledande befattning och fd Ordförande i Vård och Omsorgs college för Stenungsund och Tjörn.

LÄS OCKSÅ: Konkurrenskraftiga löner gör skillnad

LÄS OCKSÅ: Vi som arbetar inom vården har tröttnat på att få ett ” köttben” då och då som belöning...