Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanteringen av ekobyn är ett exempel på maktfullkomlighet

Har man rätt till en schysst behandling när man startar ett ärende? frågar sig Kristina på Granbäcken.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Reaktion på artiklarna om ekobyn Utsikten.

Jag bor intill ekobyn Utsikten och har följt utvecklingen från allra första början. Tveksamheter och farhågor som först dök upp har helt kommit på skam, ekobyn Utsikten berikar på många sätt, inte minst i Myckleby och Torp socken.

Här finns gammal och ny bebyggelse. Prydliga, trevliga hus, omväxlande fastboende och fritidshus. Fritidshus omvandlas undan för undan till åretruntboende, det grävs för reningsverk och borras efter vatten. För vårt område är attraktivt, hit flyttar folk, många unga familjer. Detta kan inga politiska beslut påverka, blir ett hus tomt är det snart nytt folk som bor där. Och nya hus byggs. Kollektivtrafik finns i viss mån, skolskjutsar finns och dessa kommer behövas de närmsta 15-20 åren.

Men Anders Arnell, eller är det majoriteten, ska sätta P för ytterligare ”förtätning” i trakten, ”Det blir obalans och dyrt”. Inga hyreshus här inte och locket läggs på för ekobyns utveckling. För mig är hela hanteringen av ekobyns planändring ett exempel på maktfullkomlighet. En plan lyfts ur hanteringen i ett läge där beslutet inte kan överklagas. Vilka partier står bakom detta?

En liten strimma hopp ges. Den nya översiktsplanen, där kanske ekobyns plan kan tas upp. Nu blir det riktigt intressant för oss väljare på Orust, särskilt för oss som bor mellan tätorterna och trivs med det. Ska allt boende styras till tätort? Får vi inte hålla liv i våra små ”byar” och glädja oss åt att det lyser i fönstren även på vintern? Har man missat trenden att folk väljer att flytta ut på landet? Ställ dom frågorna när ni möter politiker i valrörelsen! Kräv svar från varje parti om hur man ser på landsbygd och tätort. Och hur man tycker invånare på Orust ska behandlas om man råkar ha en avvikande uppfattning i en fråga. Har man rätt till en schysst behandling när man startar ett ärende?

Det är politikerna som väljs i september som kommer att avgöra hur det blir framöver på Orust.

Kristina på Granbäcken (Kristina Svensson)