Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Solcellspanel på StadshusetSolcellerSolenergiEnergimätareElmätareBlåkullaPanelStadshus Bild: Cia Wedberg
Solcellspanel på StadshusetSolcellerSolenergiEnergimätareElmätareBlåkullaPanelStadshus Bild: Cia Wedberg

Heder åt de industrier som satsar på solenergi.

Heder åt de industrier som satsar på solenergi. I min tankevärld måste det vara renare och säkrare. Det skriver signaturen ”Fundersam”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Kom att tänka på Tage Danielssons "Sannolikhet" då jag hörde på nyheterna att det finns planer på kärnkraft, i ett bergrum, här i Stenungsund. Industrierna behöver mer energi, och kärnkraft är ju så miljövänligt, och säkert. Eller? Samtidigt läser jag om att Ringhals nu utökar sin säkerhetszon att räcka över hela Kungsbackaområdet. De som bor där skall få jodtabletter, och en RDS mottagare som varnar, och meddelar, när det blir dags att äta jodtabletterna. Om kärnkraften kommer hit, till vårt område, får vi sådant också? Något som talar om för oss om och när det där säkra rena ev. löper amok? Om nu kärnkraften är så säker och ren varför behövs då sådana säkerhetssystem?

Förstår inte hur det kan vara miljövänligt att gräva gruvor för att bryta uran, som sedan skall fraktas till kraftverk och omvandlas till energi. När det sedan är utbränt skall det kapslas in i metallhållare och läggas i borrhål djupt nere i urberget eftersom det anses farligt i flera 1000-tals år. Jag förstår inte riktigt resonemanget om miljövänligt, säkert bränsle.

Heder åt de industrier som satsar på solenergi. I min tankevärld måste det vara renare och säkrare.

Fundersam.