Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Heltidsresan var aldrig till priset av personalens hälsa

Kommunal Tjörn anser att principbesluten som innebär att man kortat ner nattens arbetspass och därmed fler arbetstillfällen till samma lön borde avskaffas omedelbart.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

I tidigare artikel angående Kommunals önskan att få möta socialnämnden framkom en del uttalanden som vi härmed önskar bemöta.

Politikerna i socialnämnden uppger att de vill avvakta en kommande utvärdering av heltidsresan innan tar ställning till att möta Kommunal.

Kommunal ser stora risker att vänta in en utvärdering då det är förenat med alltför stora konsekvenser för personalen. Kommunals medlemmar hör av sig dagligen och uttalar en besvikelse över de principbeslut som fattas.

Syftet med heltidsresan var att alla skulle ges möjlighet att arbeta heltid men det var aldrig tal om att det skulle vara till priset av personalens hälsa.

Det vi får till oss är att personalen inte orkar att arbeta heltid även om de skulle behöva det. Eller att de funderar på att gå ned i tjänst. Vi har ingen siffra på hur många det berör men oron talar sitt tydliga språk att något behöver förändras. Det finns ingen tid för återhämtning oavsett om man arbetar dag eller natt. Många tror att det endast drabbar nattpersonal men faktum är att de som Kommunals medlemmar arbetar med är beroende av personal dygnets alla timmar och schemat berör alltså alla.

Det blir en ohållbar arbetsmiljö och även om man följer arbetstidslagen så säger inte det att man med det följer arbetsmiljölagen som säger att vi ska orka arbeta ett helt yrkesliv och att det ska gå att förena arbeta och fritid.

Vi får ständigt samtal från medlemmar som pratar om den dagliga arbetsmiljön och bristen på återhämtning när principbesluten måste följas oavsett i vilken verksamhet inom socialförvaltningen man arbetar.

Kommunal anser att principbesluten som innebär att man kortat ner nattens arbetspass och därmed fler arbetstillfällen till samma lön borde avskaffas omedelbart.

Inte heller har personalen samma möjlighet att påverka sitt schema som man hade tidigare. Besluten är inte hälsofrämjande på något sätt.

Politikerna svarade att vi har rätt att ha en personalrepresentant med på socialnämndens möten och det är vi medvetna om och det har vi också. Vi är däremot frågande till varför vi inte är inbjudna till de punkter och den information som handlar om heltidsresan. Vi har hela tiden haft en tro på att vi skulle göra denna resa till någonting bra med representanter från alla parter. Det är det som gör att vi skulle träffa politikerna och samtala om vad vi ser och hör. Vi vill att alla medlemmarnas röst ska bli hörda.

Vi anser att det är illa med demokratin då de som bestämmer inte vill höra vad kommuninvånarna har att säga. Ett möte med fackliga representanter borde ses som en möjlighet till att få inblick i hur det ser ut i Tjörns verksamheter .

Kommunal får svar att samtliga i socialnämnden är eniga i beslutet att inte vilja träffa Kommunal och vi ställer oss frågande till hur den fackligpolitiska samverkan ska kunna fortsätta och hur den ska förbättras?

Kajsa Ljung och Sara Haldin

Kommunal Tjörn