Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten anser att det bör införas ett tidsbegränsat förbud för långsamtgående fordon över Tjörnbroarna mellan 07-09 samt 15-18.  Bild: Mikael Berglund
Insändarskribenten anser att det bör införas ett tidsbegränsat förbud för långsamtgående fordon över Tjörnbroarna mellan 07-09 samt 15-18. Bild: Mikael Berglund

Inför begränsningar för att minska trafikstockningar

Insändarskribenten anser att det bör införas ett tidsbegränsat förbud för långsamtgående fordon över Tjörnbroarna mellan 07-09 samt 15-18.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Alla ska dra sitt strå till stacken, vara solidariska och tänka på varandra. Vi ska komma med idéer och förbättringsförslag så att vi ständigt kan utvecklas och vad händer när vi gör det?

Explosionen av a-traktorer kom under pandemin, när folk ordinerades till att arbeta hemifrån och undvika kollektivtrafiken. Nu börjar vi lägga det bakom oss och trafiken över Tjörnbroarna har ökat.

Som studerande ungdom kan du faktiskt välja väldigt fritt var du vill gå i skola, det finns ett fåtal specialprogram men det är väldigt fritt att gå antingen nära ditt hem, eller testa på en annan ort. Denna frihet har du inte när du blir äldre och arbetande.

Inte heller har du samma frihet när du skaffat sambo och barn. Sällan arbetar en på samma plats som sin partner och att båda ska ha nära till jobbet är ofta en omöjlig ekvation.

Är det verkligen rimligt att ungdomarna ska transportera sig själva till skolan med a-traktor varje dag och puttra ut avgaser, blockera vägarna, orsaka förseningar som i sin tur leder till ofrivillig övertid hos exempelvis förskolepersonal som passar de arbetande föräldrarnas småbarn, när samma arbetande förälder redan betalt skatt för att den a-traktorkörande ungdomen ska ha fritt busskort till skolan? Ett busskort som alltså inte används.

Jag ville föreslå att vi inför begränsningar som finns på många andra ställen för att minska trafikstockningar. Ett tidsbegränsat förbud för långsamtgående fordon över Tjörnbroarna mellan 07-09 samt 15-18.

Skrev till Tjörns kommun för att höra vilken instans jag ska vända mig till? Fick svaret att det sköter Trafikverket. Det tog inte lång stund innan mitt ärende hos Trafikverket var avslutat eftersom såna lokala föreskrifter sköts av kommunen. Jaha?

Så istället för att ungdomarna har sitt "motorintresse" på fritiden och åker den redan betalda kollektivtrafiken till skolan så vi alla kan få ihop vår vardag och undvika en stor dos stress och huvudvärk, så skickas budbäraren av förslaget till "någon annan".

Kalehla Larsson

LÄS OCKSÅ: Politiker: ta tillfället och kör Doterödsvägen!

LÄS OCKSÅ: Kommunen vill förbjuda a-traktorer på Tjörnbron – men får inte

LÄS OCKSÅ: Dumheter från KD Tjörn