Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inga fungerande skolor så länge Liberalerna styr

Så min vädjan till er i Liberalerna är att lämna över makten, så vi får lite framdrift i skolfrågorna, skriver Göran.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Jag har följt Tjörns kommunalförmäktiges arbete under en tid och ser att det är mycket som inte fungerar. Man har tagit ett beslut i KF att en förskola skall byggas i Skärhamn. Innan beslutet togs var det diskussioner om placeringen, men beslut togs dock om att bygga en förskola. Sedan hände ingenting. Martin Johansen och Gunnemar Olsson har fått frågan ett otal gånger kring vem som stoppat bygget, men bägge slår ifrån sig och låter helt ovetande. Nu när en majoritet i KSAU beslutar att förorda att Bleketskolan ska renoveras så är det plötsligt enligt dem socialdemokraternas fel att det inte byggs någon förskola i Skärhamn, trots att S är de som försökt skynda på skolutredningen. En förhoppning är dock att tidigare majoritetens minskande inflytande nu kan ge skolförvaltningen mer fria händer att påbörja byggnationer.

Beslut togs också i Kommunfullmäktige att vi ska ha två högstadienav på Tjörn med årskurs 4-9. Detta röstade både Liberaler och Moderater, tillsammans med flera andra partier, ja till. När sedan KSAU beslutade om att renovera Bleketskolan istället för att bygga en ny hög/mellanstadieskola i Skärhamn så är plötsligt allt fel. Nu menar M att man inte vill ha 4-9 skolor och man vill överhuvudtaget inte ha någon högstadieskola på västra Tjörn. Nu är läget också så att man inte längre har majoritet för sina planer, utan går ut skyller allt elände på socialdemokraterna utan att ta ansvar för beslut de själv varit med och tagit. Jag är rädd för att så länge Liberalerna sitter i ledningen för Tjörn så kommer vi varken få förskolor eller fungerande grundskolor i kommunen. Så min vädjan till er i Liberalerna är att lämna över makten, så vi får lite framdrift i skolfrågorna. Jag är övertygad om med rätt styre på Tjörn kan vi åter börja bygga för att vi ska få en skola som vi alla kan vara stolta över. Som läget är idag så sparar vi in så mycket på skolan att vi är en av de kommuner i Sverige som lägger minst pengar / elev på utbildning, detta mycket för att vi har en ledning som år efter år ska utreda skolstruktursfrågorna men aldrig kommer till skott. Vi lägger pengarna på att hyra dyra moduler och ha en ineffektiv struktur istället för att lägga pengar på elevernas utbildning, till skolhälsovård, elevhälsa och skolans övriga stödfunktioner.

Tillsammans kan vi arbeta för att Tjörns skolor åter börjar klättra uppåt i skolrankningarna och få en skola där både lärare och elever kan trivs och utvecklas.

Göran