Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IOP en av hjärtefrågorna

IOP är en av Stenungsundspartiets hjärtefrågor, vi ser vikten av att ta tillvara de goda krafter som finns i föreningslivet och att samarbeta för ett bättre samhälle, skriver Stenungsundspartiet.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Nu ingår Stenungsunds kommun och Brottsofferjouren Fyrbodal avtal om IOP!

IOP, idéburet offentligt partnerskap, innebär att det offentliga, till exempel, en kommun, och en idéburen organisation, till exempel en förening, gemensamt adresserar en samhällsutmaning. Ofta bidrar föreningen med kunskap och kommunen med pengar.

IOP är en av Stenungsundspartiets hjärtefrågor, vi ser vikten av att ta tillvara de goda krafter som finns i föreningslivet och att samarbeta för ett bättre samhälle. Brottsofferjouren arbetar förebyggande med bland annat seminarier och stöttar brottsutsatta unga och vuxna med t.ex. samtalsstöd, vägledning i rättsprocesser och försäkringsfrågor. Stenungsunds kommun har även IOP med Kvinnojouren och Svenska Kyrkans verksamhet för ungdomar.

Men det finns många utmaningar kvar som vi kan lösa tillsammans, t.ex. ofrivillig ensamhet hos äldre eller personer med funktionsnedsättning och förebyggande aktiviteter för ungdomar. Eller varför inte en “fritidsbank” med instrument eller sportutrustning så att fler får möjlighet att delta samtidigt som vi gör miljövinster. Vi uppmuntrar fler föreningar att ingå IOP med kommunen! #stenungsundspartiet #hursvårtkandetvara

Agneta Pettersson Bell, Stenungsundspartiet, ledamot kommunstyrelsen

Christian León Lundberg, Stenungsundspartiet, ersättare kommunstyrelsen

LÄS OCKSÅ: Det här är livet som spindel!

LÄS OCKSÅ: Till er hundägare som skiter i att ta upp efter era hundar: Oacceptabelt!