Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kom in i verkligheten och håll dig till sanningen!

Bengt-Arne Andersson (M) och Bo Bertelsen (M) replikerar på Ludwig Andreasson (S) insändare ”Fina ord kommer inte lösa bostadsbristen”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Fina ord kommer inte lösa bostadsbristen” (20/8):

I en insändare publicerad 20/8 i lokaltidningen skriver Ludwig Andréasson att Moderaterna för några månader sedan röstade nej till ett skarpt förslag att avsätta kommunal mark och ge direktiv till TBAB att bygga nya hyresrätter. Detta är inte på något sätt sant.

2021-10-21 behandlades en motion i kommunfullmäktige, ställd av Alma Sibrian (V) där hennes yrkanden löd:

1. Att kommunen avsätter mark för byggnation av hyresrätter

2. Att kommunen i väntan på att nya hyresrätter byggs inte ger bygglov till byggnation av bostadsrätter och liknande förrän behovet av hyresrätter är täckt.

3. Att kommunen drar upp riktlinjer för hur byggandet av hyresrätter ska gå till och med hjälp av TBAB inleder ett projekt med byggande i egen regi.

Beslutet i kommunfullmäktige blev att bifalla punkt ett, men avslag på punkt 2 och 3 då sådana förslag är otänkbara i en marknadsstyrd ekonomi, för att inte nämna direkt olagliga. Detta efter votering med röstsiffrorna 38–3. Alltså röstade både Moderater och Socialdemokrater i samma linje, så påståendet om att Moderaterna på Tjörn röstade nej till förslaget att avsätta kommunal mark för byggande av hyresrätter är faktiskt inget annat än rent påhitt. Något annat beslut avseende hyresrätter har aldrig varit uppe på agendan som kommunfullmäktige tagit beslut på. Kan Du Ludwig ge mig svar på vilket beslut då syftar på?

Ludwig Andréasson skriver vidare att om ”väljarna ger (S) inflytande över vår kommun i valet kommer vi att bygga de hyresrätter i kommunal regi som fattas……”

Underförstått menar Ludwig då ”billiga” hyresrätter, som ju varit hans tema en längre tid nu. Detta är givetvis inget annat än ”Fina ord”, men tyvärr fullständigt tomma ord. Moderaterna har vid två tillfällen tidigare ställt relevanta frågor till Ludwig vad han menar med ”billiga” hyresrätter och vad hans affärsplan är att kunna bygga dessa ”billiga” hyresrätter.

Naturligtvis får vi inga som helst svar på detta, vilket tyvärr är och kommer vara signifikativt för den politik som Ludwig Andréasson och hans partikamrater driver och kommer att driva även efter valet, dvs ”tomma ord” helt utan verklighetsförankring.

Bengt-Arne Andersson (M)

Bo Bertelsen (M)

LÄS OCKSÅ: Fina ord kommer inte lösa bostadsbristen

LÄS OCKSÅ: Hyresrätter får gärna vara billiga men ska inte betalas av invånarna