Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridas Hage är en av skolorna på Tjörn som Socialdemokraterna har en tydlig bild framför sig när det gäller skolstrukturen i framtiden.
Bild: Arkivbild

Komplettera med fler barnomsorgsgrupper

Hur ska se framtidens skolstruktur se ut på Tjörn? Socialdemokraterna ger sin syn på saken:

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Som svar på Lasse Andrés artikel om de olika skolförslagen på Tjörn (”Så mycket skulle skolförslagen kosta”, 25/8), vill vi berätta att vi socialdemokrater står fast vid det remissvar vi lämnade inför senaste inriktningsbeslutet om framtida skolstruktur på Tjörn, och som Kommunfullmäktige beslutade om i juni 2020.

Detta vill Socialdemokraterna då det gäller framtidens skolstruktur på Tjörn:

Vi vill ha:

* Två skolnav ett på Häggvallsskolan och ett på Bleketskolan för åk 4-9.

Detta ger tillräckligt många elever för att kunna erbjuda allt det som läroplanen föreskriver för mellan och högstadiet.

*Göra skolorna: Skärhamn, Rönnäng, Kållekärr, Myggenäs och Fridas Hage till lågstadieskolor för årskurserna: Förskoleklass – åk 3. Och komplettera med fler barnomsorgsgrupper i och i anslutning till Lågstadieskolorna. För de minsta barnen är närheten till hemmet och den lilla undervisningsgruppen viktig för att alla ska få en stabil grund för sitt lärande och sin utveckling.

*På de två skolnaven vill vi ha: Fullskaliga idrottshallar, Scener och olika utrymmen och utrustningar för skapande kultur så att fler ungdomar lätt kan delta i idrotts- och kulturverksamhet också på fritiden. På så sätt kan all kulturskoleverksamhet/Delta, utvecklas från skolorna och något fristående kulturhus behövs inte.

*Elevhälsa ska utvecklas på båda naven, då det har visat sig att vi behöver öka våra ambitioner på detta område.

*Skapa särskilda utrymmen för mellanstadierna såväl inne som ute, för att skapa hemkänsla och trygghet samtidigt som vi samutnyttjar specialsalar och speciallärare

*Vi ser också ett ökande behov av att föräldrarna vid respektive skola inkluderas i samtal om hur hem och Skola kan hjälpas åt och samverka till stöd för alla elevers utveckling och trygghet.

Detta är en sammanfattning av det som beslutades på Socialdemokraternas medlemsmöte 31 augusti i år, angående Framtidens skola på Tjörn.

Rosalie Sanyang (S)