Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konkurrenskraftiga löner gör skillnad

Ökad lön till vårdpersonal och satsning på läromedel i skolan. Det vill Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna Stenungsund prioritera.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Det spretiga fempartistyret röstade i förra veckan mot lönesatsningen som skulle ge all omsorgspersonal i Stenungsund 6000 kr mer i årslön. Trots att bemanningsutmaningen beskrivs som själva välfärdssamhällets största utmaning.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna är övertygade om att konkurrenskraftiga löner gör skillnad. Därför vill vi höja lönen för 600 anställda som arbetar som undersköterskor, vårdbiträden, stödassistenter, stödpedagoger, personliga assistenter och boendestödjare i vår kommun. Ska fler se omsorg som ett framtidsyrke behöver både lönenivåerna och inflytandet öka.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna vill att alla barn ska få en så bra start som möjligt i skolan. Kunskap är främsta nyckeln till att bygga en bra framtid. Men även om kunskap är lätt att bära krävs övning, repetition och ansträngning för att lära sig nya saker. Skolförvaltningens egna analyser visar att det är bristande läs- och skrivförmåga som står mellan många elever och ett högre skolresultat.

Vår andra prioriterad satsning gäller därför läromedel i skolan. Den tryckta läroboken har ett särskilt värde. De ger tydligare överblick och är lättare att navigera i. Dessutom finns flera vetenskapliga studier om att elevernas förståelse för långa texter ökar om de läser i tryckt form än från en skärm. Detta prioriteras tyvärr inte heller av (S) och co.

I september går Stenungsund till val. I november klubbar nya kommunfullmäktige den slutgiltiga budgeten för 2023. Får vi bestämma blir det vår ansvarsfulla framtidsbudget - med fokus på att göra skillnad och ta ansvar där det behövs som bäst.

Maria Renfors (M), oppositionsråd

Lisbeth Svensson (L), gruppledare

Nedcad Deumic (KD), gruppledare

LÄS OCKSÅ: Vårdchefer förhoppningsfulla inför sommaren

LÄS OCKSÅ: Kommunalrådet öppnar för satsningar inom äldreomsorgen – och höjd skatt