Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signaturen ”Martin, lärare” kritiserar Socialdemokraternas skolpolitik. Bild: Susanne Hjalber
Signaturen ”Martin, lärare” kritiserar Socialdemokraternas skolpolitik. Bild: Susanne Hjalber

Lättare att skylla på någon annan än att ta sitt ansvar

Signaturen ”Martin, lärare” kritiserar Socialdemokraternas skolpolitik.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Varför vågar och kan ni socialdemokrater inte rannsaka er själva? 1989 röstade ni och kommunisterna igenom att kommunalisera svensk skola. Ni underställde eleverna i skolan kommunal budget. Detta medförde att varje elev i svensk skola inte längre var lika mycket värd, beroende på var någonstans föräldrarna har råd att bo.

I Stenungsund har vi under min tid som lärare sedan 2002 haft tre/fyra köpstopp där det inte varit skolan som bara blött. Det är ju dock lättare att skylla på någon annan än att ta sitt ansvar.

Innan 1989 kunde inte ansvarslösa kommunpolitiker nalla på skolpengen när budgeten tröt vilket ni kan göra idag. Skäms på er att skylla allt på alliansen. Deras värdelösa svar på kommunaliseringen var tyvärr det fria skolvalet vilket inte gjort situationen bättre. Ni kan dock börja med att skjuta till pengar till skolan, sluta upp att kolla på delningstal samt öka bemanningen på alla skolor.

Martin, lärare