Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lika barn leka bäst!

Att det fortfarande finnes människor i en grannkommun som står upp för totalitär rysk aggression är för mig helt obegripligt, skriver Gert Kjellberg i avslutningsreplik i debatten.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Återigen så för fredsrörelsen på Orust båda språkrör fram en förståelse för att Ryska anfall på grannländer är legitimt utifrån länder vill gå med i NATO.

Putin och de båda språkrören delar tydligen samma verklighet - det är för att skydda Ryssland från NATO som Ryssland måste anfalla Ukraina och bomba civila.

Med Orustbornas resonemang om att hindra NATO utbredning skulle Sverige behöva anfalla Natoländerna Danmark och Norge.

Sedan anser Ola & Erni Friholt att Ryssland sedan 1992 är ett kapitalistiskt land.

Om så vore fallet skulle Ryssland välkomna Västeuropas öppenhet och frihet istället för att bomba civila i ett grannland.

Länder i Europa har all rätt att bestämma över sitt eget land utan att vare sig Putin eller den s.k. fredsrörelsen på Orust skall hindra detta.

Det är tydligt i varje av de hundratals insändare och möten Fredsrörelsen på Orust har tagit sig till så har det yttersta målet vara att hindra självständiga länder att bestämma över sin egen frihet.

Att det fortfarande finnes människor i en grannkommun som står upp för totalitär rysk aggression är för mig helt obegripligt.

Gert Kjellberg