Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målet med att införa heltidsstyrkor måste väl varit att rädda fler liv

Hade andra kommunala verksamheter misskötts som räddningstjänsten så hade det givit efterverkningar. Det skriver signaturen ”Skattebetalare i Stenungsund”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Hade andra kommunala verksamheter misskötts som räddningstjänsten så hade det givit efterverkningar. Det skriver signaturen ”Skattebetalare i Stenungsund”. Arkivbild Bild: Stefan Bennhage
Hade andra kommunala verksamheter misskötts som räddningstjänsten så hade det givit efterverkningar. Det skriver signaturen ”Skattebetalare i Stenungsund”. Arkivbild Bild: Stefan Bennhage

Replik på insändaren ”22 miljoner i underskott är skrämmande”:

Tyvärr är jag tvungen att hålla med F.d. deltidsbrandman. Hade andra kommunala verksamheter misskötts som räddningstjänsten så hade det givit efterverkningar. Efter omorganisationen som gjordes då fördyrades räddningstjänsten med x antal miljoner måste väl politikerna på Tjörn, Lilla Edet och Stenungsund gjort en analys som belyst om omorganisationen givit det resultat som förväntades?

LÄS MER: 22 miljoner underskott är sorgligt och skrämmande

Målet med att införa heltidsstyrkor på alla stationer måste väl varit att släcka bränder fortare, rädda fler liv m.m.? Hur har resultatet blivit undrar jag som skattebetalare? Ett privat företag som gjort motsvarande hade analyserat om åtgärderna givit de effekter man eftersökt. Jag undrar hur man motivera denna organisation med så få allvarliga larm? Kom inte dragandes med riskindustrin i Stenungsund.

Industrin har en egen industribrandkår och hundratals brandutbildade tekniker som hittills har löst alla händelser som rört riskindustrin. Om räddningstjänsten menat allvar med att göra nytta för tredje man så hade man satsat den största delen av budgeten på förebyggande verksamheten. Det är där man kan göra den största skillnaden. Alltså att inte låta den oönskade händelsen hända. Hur kan vi ha råd att ha personal som jobbar sju dagar i månaden samtidigt som hemtjänstens personal går på knäna? En del av heltidsbrandmännen har dubbla heltidsjobb. Det är klart att det funkar när man vet att man får sova ostört utan larm.

Det är inte många andra arbetsgrupper som har två heltidsjobb. Jag vet inte någon. Förväntar mig svar från någon ansvarig.

Skattebetalare i Stenungsund