Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med enbart klimaträttfärdighet kommer man inte till himmelen!

Nu skenar el- och bränslepriser och gröper ur pensionen, anser skribenten till insändaren.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Inflation på över 3% per år gör inte bördan lättare. Blir vi pensionärer kompenserade för detta nästa år?

Amerikanska centralbanken (FED) har låtit meddela att inflationsökningar inte längre ska antas vara ”tillfälliga”. Vi pensionärer står därmed inför nya bördor, inte minst räntehöjningarna. Var är "gasen" snarare än broms i inkomstpensionssystemet.

Dessa plånboksfrågor lär återföra politiken till verkligheten efter turerna i de politiska sfärerna - vilka som bekant fick sin kulmen i december med den svarta onsdagen.

Råd kommer nu från energiexperter (sic), att inte sätta på spisen mellan kl. 16-17.

Skulle dessutom el-systemet börja svänga av egen kraft (likt JAS-Gripen engång) blir det en rejäl härdsmälta för det ”förnybara”. Jag är nog inte tillrådligt ”klimatsmart” för att förstå denna nya typ av energi.

Bättre fly än illa fäkta tänkte väl miljöpartiet. Detta vill vi ej vara med att ta ansvar för. Vi fick ju som vi ville denna mandatperiod med två stängda kärnkraftverk.

Det får kosta vad det kosta vill - men inte kärnkraft! ”Vi är sprungna ur rättighetsfrågor snarare än ekonomisk analys”, konstaterar Märta Stenevi i DN 5/12.

Objektivt sett, måste Socialdemokraterna träda fram och ta tag i situationen för att försvara löntagarna och pensionärerna. Det får vara slut på reträttens svåra konst. (S) måste tillbaka till Erlanders samhällsbyggande, återta kontrollen och börja planera. Alla kuddar kommer att behövas i Magdalena Andersons broderi.

(S) vill väl inte offra kärnkraften på det gröna stålets altare?!?

Magnus Claesson