Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler skolutflykter, uppmanar inändarskribenten till. Arkivbild Bild: Stefan Nodesjö
Fler skolutflykter, uppmanar inändarskribenten till. Arkivbild Bild: Stefan Nodesjö

Insändare: Mer utflykter i skolan – vi elever behöver paus

Vi elever behöver paus och behöver göra mer utflykter.
Det skriver en niondeklassare.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

På vår skola gör vi inga skolutflykter. Vi ska bara sitta stilla i skolan och plugga hela dagarna. Vi elever behöver paus.

Den enda utflykt vi har på vår skola är simning och den är en gång om året.

Skolor i storstäderna som Göteborg och Stockholm åker på skolutflykter ofta. Men bara för att vi bor i de lilla samhället Stora Höga och inte har lika många tillgångar får vi inte åka lika mycket på utflykter. De i storstäderna får även gratis busskort, vilket inte vi får. Det blir då mycket lättare för dom att åka till olika ställen medans vi måste betala. Detta är orättvist, skolan ska vara lika för alla.

För att vi ska jobba bättre i skolan behöver vi få paus från våra arbeten. Det kan även leda till att flera får intressen för de utflykterna vi åker på. Det kan vara allt från sporter och vandra till museum mm.

Så nu hoppas jag att ni på kommunen tar in mitt förslag och gör vad ni kan för att vi ungdomar ska orka med vardagen mer.

//9E