Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För att nå önskat resultat med våra trots allt begränsade resurser, måste vi satsa på våra pedagoger vilka skall vara av högsta klass. Det skriver <strong id=Bengt-Arne Andersson (M) och Bo Bertelsen (M), Tjörn, i ett debattinlägg. Bild: Susanne Hjalber">
För att nå önskat resultat med våra trots allt begränsade resurser, måste vi satsa på våra pedagoger vilka skall vara av högsta klass. Det skriver Bengt-Arne Andersson (M) och Bo Bertelsen (M), Tjörn, i ett debattinlägg. Bild: Susanne Hjalber

Moderaternas huvudlinje avseende framtida skolstruktur på Tjörn

För att nå önskat resultat med våra trots allt begränsade resurser, måste vi satsa på våra pedagoger vilka skall vara av högsta klass. Det skriver Bengt-Arne Andersson (M) och Bo Bertelsen (M), Tjörn, i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Allas vår framtid bygger på våra elevers kunskapsnivå. För att nå önskat resultat med våra trots allt begränsade resurser, måste vi satsa på våra pedagoger vilka skall vara av högsta klass.

För att nå framgång måste vi göra dessa pedagogers arbetsplatser mer attraktiva och att i större enheter skapa dessa utvecklingsmöjligheter för detta ändamål är för oss en självklarhet.

Att samla skolverksamheten i färre och större enheter frigör resurser till eleverna, vilket bland annat betyder att skolhälsovård, stödpersonal och specialpedagoger alltid finns på plats till gagn för just eleverna. Inte minst för de elever med särskilda behov som skall garanteras bästa möjliga förutsättningar. Lokalernas utformning kommer att bli en av våra så viktiga konkurrensfaktorer i framtiden, för att i möjligaste mån locka till oss behöriga pedagoger.

Att våra lokaler skall användas i betydligt större utsträckning än i dagsläget är att optimera den stora investering som vi kommer att förorda och måste ta ställning till under nästa mandatperiod.

Med andra ord: ALLA skall ha möjlighet att på bästa sätt ha nytta av lokaler för respektive ändamål, idrott, kultur, föreningsverksamhet av alla slag skall ha möjlighet att utnyttja denna investering. Därför är det av stor vikt att dessa enheter är centralt placerade i förhållande till våra tätorter.

Ett F-9 nav i Häggvall och två F-6 skolor, placerade i Skärhamn respektive Rönnäng. Befintliga förskolor behåller vi där de i dag ligger.

Vi vill bygga framtidens skola nu.

Bengt-Arne Andersson (M)

Bo Bertelsen (M)

LÄS OCKSÅ: Gammal regel sätter stopp för solpaneler på öbors hustak

LÄS OCKSÅ: ”Tjörn-kagan” att fördela måste också bakas!