Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MP verkar vara ett rött skynke för vissa

Jimmy Lövgren MP replikerar på Gert Kjellbergs (Tjörnpartiet) insändare om ”Marknadsföring och facism”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]ttidningen.se

Replik på insändaren ”Marknadsföring och facism” (23/8):

Det är valtider nu. MP verkar vara ett rött skynke för vissa. Speciellt verkar det vara så för en viss partiordförande på Tjörn. Likt en pavlovsk hunds reaktion så rusar blodtrycket, pumpas bröstkorgen upp och sprutar invektiven ur honom när han ser dessa två bokstäver kombinerade.

”Fossilhatande grönsakshippies”. Suck. Orka, orka… Men, kanske ska man inte vara alltför överraskad i detta fall: en snabb check på internet (utan någon djuplodande eller mer integritetskränkande betaltjänst) visar att på denne ordförande, med detta så imposanta vokabulär, står registrerat åtta stycken bilar. Om han verkligen kör omkring i alla dessa förtäljer inte denna snabba check, men eftersom ingen av dem är av årsmodell efter år 2000 är en icke så vild (och knappast ’skogstokig’) gissning att ingen av dem är en el-/eller hybridbil. Så att säga. En likaledes icke radikal teori är att detta på något sätt återspeglar denna karaktärs etos. Var och en borde väl få ha hur många bilar hen vill, eller? Jo, men kanske lite paradoxalt för en som ondgör sig så över t.ex. bensinpriset att då inneha åtta stycken bilar. Eller? Partiordföranden skriver ofta och mycket om Tjörns och individens frihet, men allt som oftast är det mest sin egen ’frihet’ han tycks syfta till. Friheten att kunna förolämpa inte minst.

Man lutar då närmast - även utan att vara medlem i MP, tror jag – åt uppfattningen att personen ifråga inte har särskilt mycket emot vare sig fossilt bränsle eller dito energi. Samt ’hymlar’ han nog inte särskilt mycket om detta heller, antagligen är han tvärtemot snarast stolt över det. Så att säga.

Jimmy L MP Stenungsund

LÄS OCKSÅ: Marknadsföring och fascism

LÄS OCKSÅ: Flera politiker i STO vittnar om hat och hot