Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pandemin var tuff för oss alla

Varje dag görs ett imponerande arbete för att ge god vård med gott bemötande. Att kunna ge den där klappen på kinden, skämta en stund med någon eller hålla handen på den som är ensam, skriver insändarskribenterna.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Vi enhetschefer inom ordinärt boende vill delge vår bild av arbetssituationen under pandemin och nu. Detta då vi inte känner igen oss i eller delar den bild som förmedlats i tidigare artiklar.

Pandemin var tuff för oss alla. Med pandemin kom ändrade förhållanden vilket också innebar delvis förändrade arbetsuppgifter även för oss. Det var inget vi upplevde att vi inte kunde hantera även om det periodvis var både tungt och stressigt.

I artiklarna skrivs bland annat att sektorledningen inte har något intresse av att diskutera arbetsmiljö och arbetsbelastning och att det råder en tystnadskultur i verksamheten. Detta är påståenden som vi inte alls känner igen. Vi lyfter ofta tankar, idéer, förslag och kritik med våra närmaste chefer utan att det leder till negativa effekter för oss, något annat vore konstigt. Vår upplevelse är att sektorledningen under hela pandemin har haft en nära dialog med oss för att stämma av hur det går och hur vi mår. När det var extra tungt har vi både fått mer resurser och hjälp med att prioritera våra arbetsuppgifter. Vi hjälptes åt både i ledningsgrupp och sektorn.

Varje dag görs ett imponerande arbete för att ge god vård med gott bemötande. Att kunna ge den där klappen på kinden, skämta en stund med någon eller hålla handen på den som är ensam. Alla medarbetare gör en fantastisk insats så att våra omsorgstagare i Stenungsund får en så bra vardag som möjligt och det är en glädje att få vara en del av detta. Vi vågar säga att det är få som kan känna en så stor tillfredsställelse med sitt dagliga arbete som vi som på olika sätt arbetar inom vård och omsorg. Våra omsorgstagare får en bra omvårdnad och vi är stolta över att få vara en del av det ständigt pågående arbetet mot bättre omsorg för de som behöver vår hjälp.

Visst var det tungt under pandemin och vi var trötta då, men nu vet vi att vi tillsammans kan arbeta för att leverera en god omvårdnad både till vardags och i en pandemi.

Kanita Sahinovic

Alexandra Källvik Sörqvist

Pia Nielsen Johansson

Mustafa Ghodus

Kristina Alpner

Catrine Andersson

Maria Svedberg

Melly Kolakovic

Enhetschefer inom ordinärt boende