Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pilaneparkering är inte kommunens ansvar

Det är inte Tjörns kommuns skattebetalares ansvar att lösa enskilda företags parkeringsproblem på mark som Tjörns kommun ej äger, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Svar på insändaren Kommunen missar miljömålen i parkeringsfrågan.

Tjörns Naturskyddsförening har varit passiva och lekt åskådare i fråga om stoppa parkering av tiotusentals bilar på känslig jordbruksmark i Pilane. Nu försöker föreningen istället skylla sin passivitet på Tjörns kommun.

Det hela rör ett företag som tjänar grova pengar på att visa upp underliga saker som de kallar konstverk ute i naturen. Massvis av företagets kunder trampar runt i naturen vilket inte Tjörns naturskyddsförening bryr sig om. Men när det gällde att hindra Tjörnbor som bor i Björshuvudet att använda sin egen mark så var det andra bullar från föreningen, då skrek föreningen högt och lågt.

När det gäller det vinstdrivande företaget i Pilane behov av parkeringsplatser är inte detta en fråga för Tjörns kommuns skattebetalare utan det åvilar företaget att presentera en lösning. Företaget har redan 50 parkeringsplatser.

När det gällde Tjörns kommuns inblandning så rörde det bygglovsprövning eftersom företaget ansökt om bygglov. Det är myndighetsutövning mot enskilda och ingenting som gör Tjörns kommun skall skaffa lösningar åt det vinstdrivande företaget i Pilane.

El-bussar och annat får således företaget själv anskaffa om inte de 50 p-platserna räcker till åt företagets kunder.

Det är inte Tjörns kommuns skattebetalares ansvar att lösa enskilda företags parkeringsproblem på mark som Tjörns kommun ej äger. Tjörns skattemedel är redan hårt ansträngda.

Varför hyr inte Naturskyddsföreningen in en Elbuss som kan köra besökare?

Jag rekommenderar Naturskyddsföreningen att ta en promenad i friska luften, så kanske tankarna klarnar för er vem som ansvarar för vad.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet