Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det nuvarande resecentrum i Stenungsund kommer att bytas ut mot nytt. Detaljplanen är omdebatterad och Medborgerlig Samling  anser att det har många brister. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson
Det nuvarande resecentrum i Stenungsund kommer att bytas ut mot nytt. Detaljplanen är omdebatterad och Medborgerlig Samling anser att det har många brister. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Planen för resecentrum får allt större betydelse

Det nuvarande resecentrum i Stenungsund kommer att bytas ut mot nytt. Detaljplanen är omdebatterad och Medborgerlig Samling anser att det har många brister.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Moderaterna vill sänka priset vid pump med fem kronor litern” (16/3):

Medborgerlig Samling anser att planen för Stenungsunds resecentrum får allt större betydelse.

Medborgerlig Samling (MED) bildades 2014 efter stor besvikelse över den borgerliga alliansen, trots majoritet i valet gav bort regeringsmakten till det rödgröna blocket.

Medborgerlig Samling finns representerat i kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust sedan 2018, nu med lokalförening som täcker dessa kommuner. Området är en traditionellt samarbetsområde med många lokala frågor gemensamma.

Moderaterna (M) Stenungsund har helt rätt i att regeringen aktivt drivit på utvecklingen med bland annat skenande priser på drivmedel, genom en beskattning innebärande 65% av priset vid pump. Det (M) Stenungsund dock undviker att tala om är det faktum att under överskådlig tid framöver kommer därför alltfler överväga kollektiva resor, vilket ökar kravet på en fungerande infrastruktur, vilket (M) motverkar genom sina kommunala politiska ställningstaganden.

(M) Stenungsund har tillsammans med övriga partier aktivt drivit frågan om detaljplan för resecentrum för Stenungsunds kommun med en kostnad av 200 miljoner, som dessvärre inte:

Uppfyller medborgarnas krav på tillgänglighet för HELA kommunen

Har långsiktig plan för kommunens infrastruktur

Har en kostnad som inte motsvarar nyttan

Motsvarar näringslivets krav på tillgänglighet

Medborgerlig Samling STO har aktivt motverkat kommunens detaljplan under hela samrådsprocessen och har ett eget MED-förslag vilket:

Utvecklar befintligt resecentrum så länge Bohusbanans nuvarande enkelspår finns

Avser flytta ev kommande dubbelspår ut från centrala Stenungsund

Utvecklar det sedan länge befintliga resecentrumet vid Munkeröd för ändamålet

Flyttar ut rangering av farligt gods till egen rangerbangård norr om Industrivägen

Medborgerlig Samling Stenungsund / STO redovisar dessa planer i det kommunpolitiska program som tillhandahålls på MED:s webbplats https://www.medborgerligsamling.se.

Medborgerlig Samling STO

Göran Newberg (MED), Ledamot Väst, tf ordf MED STO

Nicklas Ljungholm, tf V.ordf MED STO

Mats Överfjord, V. ordf MED Väst, tf revisor MED STO