Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rädda Trygghetspensionen!

Trygghetspensionen är ett steg för att vanligt folk ska kunna ha en bra ålderdom oavsett vad man har jobbat med. Det anser Janette Olsson, Socialdemokraterna.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Den som slitit ut sig i jobbet och är tvungen att gå i pension före 65 år måste idag betala med lägre pension resten av livet. En undersköterska, en byggarbetare eller en servitör som har för ont i kroppen för att kunna arbeta blir tvungen att leva som fattigpensionär trots ett långt yrkesliv.

Så ska det inte vara. Sverige kan bättre än att spara på dem som slitit hårdast. Därför vill vi socialdemokrater att det ska finnas en särskild trygghetspension för den som är över 60 år, så att man inte drabbas ekonomiskt livet ut om kroppen säger stopp.

Vi menar att trygghetspensionen är ett steg för att vanligt folk ska kunna ha en bra ålderdom oavsett vad man har jobbat med. Den som slitit mest förtjänar en rättvis pension.

Men det vill inte Moderaterna! Som alltid säger de nej till alla förslag som förbättrar ekonomin för vanligt folk. Nu tänker de gå ihop med Sverigedemokraterna för att rösta emot detta. Deras enda plan är att skapa oreda och lägga krokben för regeringen utan hänsyn till hur det drabbar svenska folket.

Socialdemokraterna kommer att göra allt vi kan för att stoppa Moderaternas förslag att blockera trygghetspensionen i riksdagens budgetomröstning den 24 november.

Det är också tydligt att med Sd, M och Kd kommer ingen arbetarvänlig politik att föras - det ska kosta att vara sjuk, arbetslös eller pensionär!

Socialdemokraterna vill se ett samhälle som reform för reform bygger landet.

Janette Olsson, Socialdemokraterna