Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Riskpremien för industrin kunde använts till annat

Vakna politiker och berätta för kommuninvånarna hur dyrt det kommer bli att gå med i RSG, skriver signaturen Besviken kommuninvånare.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Reaktion på artikeln ”Stenungsund kan få betala 10 miljoner i risktillägg för kemiindustrin”.

Räddningstjänsten igen. Nu skall tydligen vi kommuninvånare betala en riskpremie på 10 miljoner till RSG för att vi har en petrokemisk industri? Vad innebär denna riskpremie? Hur kan en riskpremie prutas ner med 2 miljoner? Vad är det man prutat bort? En brandbil eller brandmän? Betalar Lysekils kommun en riskpremie för att de har Preem-raffet i sin kommun? Skall vi kommuninvånare betala en riskpremie till en räddningstjänst där merparten av personalen aldrig varit inne på någon av industrierna? Stenungsunds industrin har en egen räddningstjänst på drygt 30 personer med special kompetens för att hantera en oönskad händelse på industrierna. Vakna politiker och berätta för kommuninvånarna hur dyrt det kommer bli att gå med i RSG. Pengar som kunde användas till äldrevård, skolor mm.

Besviken kommuninvånare