Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saknar Tjörn ett "Miljöpartiet"?

Miljöpartiet att vi ska vi satsa på att ha största skolan i hela Göteborgsregionen? Hur går det ihop skriver signaturen ”Fd röstare på Miljöpartiet”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected].se

Tjörns "Miljöparti" vill stänga majoriteten av skolorna på vår ö och skapa enbart två storskolor för hela ön (tillsammans med L).

Cirka 750 respektive 1000 elever per grundskola...

Fåtalet grundskolor i Göteborg är ens så stora (sex stycken har fler än 750 elever)! Största (Klarebergsskolan) har cirka 1070 elever. Majoriteten är betydligt mindre. Totalt cirka 61 800 elever fördelat på 231 grundskolor, cirka 268 elever i snitt per skola. Detta jämfört med Tjörns cirka 1780 elever fördelat på åtta grundskolor, snitt 223 elever. Om vi räknar bort Tjörns montessoriskola (relativt ny och ej full) så blir snittet 251 elever. Inte långt ifrån storstan Göteborg...

Men nej, vill Miljöpartiet att vi ska vi satsa på att ha största skolan i hela Göteborgsregionen? Stenungsund har bara ca 720 stycken i sin största grundskola, Stora Högaskolan, 50 stycken i sin minsta, Ucklumsskolan.

Från riksdagspartiet Miljöpartiet: vill säkerställa möjligheten att erbjuda undervisning på mindre skolor och värna mångfalden av skolor, både kommunala och fristående som drivs av idéburna aktörer som inte delar ut vinst. Källa: Motion 2021/22:4209 Motverka skolsegregationen.

Hur går det ihop? Tappat partiets åsikter? Miljön verkar de då inte ha i beaktning då det är billigast att behålla nuvarande skolor (senaste skolutredningen) och man slipper en ökning av bilburna skjutsande föräldrar mm...

Tack för mig, till detta valet röstade jag istället på V, enda partiet tillsammans med TP, som tycker dagens skolstruktur är bäst!

Fd röstare på Miljöpartiet

LÄS OCKSÅ: Så röstade din granne i Stenungsund och på Orust och Tjörn

LÄS OCKSÅ: KD ökar mest på Tjörn – blir tredje största parti