Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Självklart att våra äldre får en meningsfull vardag

För Sverigedemokrater är det självklart att välfärden ska prioriteras så att våra äldre får en meningsfull vardag. Vi föreslår både äldre resurser och vårdbiträden så att omsorgen fler händer. Det skriver Christina Svensson Ordförande SD Stenungsund, fullmäktigekandidat, i ett debattinlägg:

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Angående insändaren: ”Demensvård och äldreomsorg, berör det dig” (3/9):

I lördagens ST-tidningen kunde jag läsa ännu en insändare som beskriver att de äldres behov inte tillgodoses i äldreomsorgen. Det är tyvärr inte första insändaren i ämnet, anhöriga oroas när de ser att nära och kära tvingas leva isolerat utan meningsfull vardag. Runt om i Sverige har äldreomsorgen tvingats till stora besparingar när kommunens ekonomi inte gått ihop samtidigt har omsorgsyrket fått ta ansvar för misslyckad integrationspolitik. Den försämrade arbetsmiljön har resulterat i att vårdpersonalen flytt. Jag är själv undersköterska med många års erfarenhet inom vården men jag har också anhöriga, nära och kära, som känner sig besvikna över att välfärden inte levererar. Detta är en hjärtefråga och skälet varför jag engagerade mig politiskt, det måste till en förändring!

För Sverigedemokrater är det självklart att välfärden ska prioriteras så att våra äldre får en meningsfull vardag. Vi föreslår både äldre resurser och vårdbiträden så att omsorgen fler händer. Med fler aktiviteter kan hälsan förbättras och välbefinnandet hos de äldre öka. Våra äldre och deras anhöriga ska kunna lita på att välfärden präglas av kontinuitet och kvalité, i Stenungsund ska det finnas trygg omsorg tillgänglig genom hela livet!

Christina Svensson Ordförande SD Stenungsund, fullmäktigekandidat

LÄS OCKSÅ: Demensvård och äldreomsorg, berör det dig?

LÄS OCKSÅ: Utveckling på Orust, ja tack!