Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skogstokigt bemötande som skymmer sakfrågan

Jimmy Lövgren, MP Stenungsund, replikerar till Gert Kjellberg (TP), Tjörn).

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik till "Allt sunt förnuft är bortblåst" (4/5):

Att få epitet i retur är tydligen inte herr Kjellbergs melodi, men att dela ut dem tycker han är desto roligare. Sålunda bibehåller han – likt en ’Tjörns Homeros’ – de stående epiteten när det gäller MP: ”skogstokiga” / ”verklighetsfrånvända”. Jag får också en släng av sleven när jag får det något nedvärderande epitetet ”MP-aktivist” riktat mot mig (Kjellbergs epitet fungerar då både kollektivt och individuellt). Man skulle kunna raljera över detta (precis som förra debattartikeln där vi fick höjdaren ”Sallads-kommunister” slängda på oss); precis som man också skulle kunna raljera över hans meningsbyggnads- och stavfel när han knåpar ihop sina pamfletter mot (politiska) motståndare.

Fast det vore att missa poängen. Denne Kjellberg har ett patos som uppenbarligen främst inte handlar om att vara grammatiskt korrekt, utan istället bottnar i ’viljan att försvara sin ö’: mot ”skogstokiga MP-aktivister” i allmänhet, och havsbaserade vindkraftverk i synnerhet. Att vara i opposition till andra politiska partiers ideologier är en demokratisk rättighet, och att vara lokalpatriot är heller inget brott. Han har således sin medborgerliga rätt att ha en annan åsikt än den ’vi’ – i Miljöpartiet; både i Stenungsund och på Tjörn – innehar. Det som dock frapperar är att han svingar så vilt med sina nedsättande formuleringar (vilket vi sett prov på i många insändare i den lokala pressen). Det får hans advokatyr för sin sak, men även hans person, att då framstå som lite smått patetisk; speciellt som hans överdimensionerade ego inte tål när han själv får motta samma bemötande. Det skymmer helt enkelt sakfrågan.

För övrigt har vi ”MP-aktivister” i Stenungsund faktiskt adresserat även industrin här; t.ex. förra våren när vi ville att man därifrån skulle ta ansvar för de plastpellets som är en biprodukt i deras produktion, och som hittats i överflöd längs vår kustremsa. Detta fick vi förmedlat i ett reportage just här i ST-tidningen.

Jimmy Lövgren

MP Stenungsund

LÄS OCKSÅ: Allt sunt förnuft är bortblåst?