Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmy Lövgren, MP Tjörn, menar att Gert Kjellberg (TP) är som en modern ”Don Quijote” som inte bara slåss mot väderkvarnar, utan även vindkraftverk. Arkivbild Bild: Mårten Samuelson
Jimmy Lövgren, MP Tjörn, menar att Gert Kjellberg (TP) är som en modern ”Don Quijote” som inte bara slåss mot väderkvarnar, utan även vindkraftverk. Arkivbild Bild: Mårten Samuelson

Slåss mot väderkvarnar och vindkraftverk

Jimmy Lövgren, MP Tjörn, menar att Gert Kjellberg (TP) är som en modern ”Don Quijote” som inte bara slåss mot väderkvarnar, utan även vindkraftverk.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Givetvis är partiet en typ av salladskommunister” (23/4):

I lördagens ST-tidning finner man två insändare som adresserar Miljöpartiet.

Den av Zofia Ohlsson försöker på något sätt att vara vetenskaplig med en del faktareferenser, även om hon försöker sig på ett slags tes om att det är totalt fel att våra ambitioner att nu försöka ställa saker till rätta på planeten är ”drakoniska”, (och endast får till följd höjda elräkningar och livsmedelspriser…). Tämligen nyktert komponerat så mynnar det ändå ut i lite schablonartad ”jorden är platt”-retorik till slut. Att det sedan länge är bevisat att människan sedan industrialismens början är den klart mest bidragande orsaken till negativa klimatförändringar på vår planet förnekas grovt.

Under denna text kommer så Gert ”Don Quijote” Kjellberg (som här inte bara slåss mot väderkvarnar utan mot dess moderna arvtagare, vindkraftverken) med en drapa som antagligen inspirerats av den tredje eller fjärde helggroggen.

Denne Gert Kjellberg är ganska aktiv här på insändarsidan, och har länge ogenerat blandat högt och lågt i diverse frågor, främst i STO-regionen. Ibland lyckas han få till något som kan liknas vid saklighet, men hans attacker på just MP (tämligen många vid det här laget) är så pinsamt förutsägbara att en tonåring skulle skämmas att skriva det i en skoluppsats. Han älskar att slänga in att MP:s politik är ”skogstokig” – ett epitet han finner passar till vårt patos för miljön och klimatet (och de hållbara lösningar vi söker finna för dessa). I texten får han också till epitetet ”salladskommunister”, väldigt kreativt (eh?).

Han drar också referenser till ”Sovjet-tänkande” (kanske passar ”bra” att nämna under rådande tillstånd i världen; men luktar så mycket populism att man inte bara måste hålla , utan även för mun, ögon och öron). Ärligt talat, är detta något som ”Tjörn” kan känna något slags ’stolthet’ över att släppa fram ur sin annars ofta så tilltalande mylla?

Är detta, och nivån på detta, det man egentligen helst vill att ön ska bli känd för: en ”Tjörns Bert Karlsson"?

Jimmy Lövgren MP Stenungsund